Nada i Jurica zbog nesuglasica u prometu završili na sudu

Vozila je presporo, pa je kamionom stao ispred nje i opalio joj šamar

Objavljeno: 20.12.2023. zagorjeinternational

Zbog svađe na cesti u kojoj je čak došlo i do fizičkog napada, Nada (38) i Jurica (39) završili su na sudu. Naime, u presudi stoji da je Jurica iz Sesveta u srpnju oko 16.30 sati vozio tegljač s prikolicom kod Rakovice na državnoj cesti DC1 i bio je ljut jer je Nada, po njegovu mišljenju, vozila osobni automobil presporo, pa joj je blicao, trubio i palio duga svjetla te bio opasno blizu iza nje, piše Danica.hr.

Nada je bila isprovocirana pa je u jednom trenutku otvorila vozačev prozor i pokazala mu srednji prst, što je Juricu razbjesnilo pa je stao ispred nje, i počeo galamiti.

– Was ist das? Kakva je to kultura? Makni se s ceste! Potom je i fizički nasrnuo na istu udarivši je otvorenim dlanom ruke u predjelu lica – stoji u presudi. 

Na sudu se branio da je Nada nekontrolirano vozila, vrludala po cesti, pričala na mobitel pa je kamionom vozio iza nje, trubio, palio i gasio duga svijetla i blicao da se urazumi i vozi normalno. 

– Ali, ona je otvorila prozor i pokazala mi srednji prst. Kad sam se zaustavio i pitao kakva je to kultura, bila je jako arogantna i derala se na mene, htjela me snimiti mobitelom. Pokušao sam joj uzeti taj mobitel, ali nisam uspio. Nije istina da sam je udario – rekao je Jurica. 

Nada, koja inače živi u Grazu, je rekla da se vraćala s godišnjeg s trogodišnjim djetetom i majkom. Vozila je, kaže, po propisu, a u jednom trenu se kamion pojavio iza nje te je počeo s provokacijama. Osjećala se ugroženom i bojala se da im se nešto ne dogodi pa mu je instinktivno pokazala srednji prst.

– On nas je tada pretekao i stao preko cijele ulice, blokirao je promet u oba smjera. Derao se na mene, a ja sam ga snimala nadajući se da će ga to spriječiti da me ne napadne. No, opalio mi je šamar i otišao. Sva u šoku nazvala sam policiju i pokazala im cijelu snimku – rekla je na sudu.

Jurica je na kraju proglašen krivim i kažnjen s 80 eura te mora platiti 30 eura prekršajnih troškova. Nada je oslobođena za pokazivanje srednjeg prsta.

Presuda je nepravomoćna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba