Pecali su na šljunčari u Međimurju kad su ugledali tijelo u hladnoj vodi

SVAKA ČAST! Petnaestogodišnjaci Fabian i Sebastian brzom reakcijom spasili život starijem muškarcu

Objavljeno: 05.12.2023. zagorjeinternational

Na šljunčari nedaleko Domašinca u Međimurju dvojica maloljetnika u nedjelju oko osam sati tijekom ribolova uočili su muškarca koji nije pokazivao znakove života, prenosi Večernji list.  

– Mladići ni u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog – kažu u policiji.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigao je tim hitne medicinske pomoći koji je preuzeo daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezao u Županijsku bolnicu Čakovec.

– Naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržan na daljnjem liječenju – kažu u policiji.  

Fabian Oršuš i njegov bratić Sebastian Novak, obojica 15-godišnjaci, pecali su na šljunčari kad su ugledali tijelo u vodi. U izvlačenju nesretnog muškarca pomogao im je 28-godišnji Ivan Oršuš.

– Jako sam ponosan na njih – rekao je Fabijanov otac Miroslav.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba