Ovog vikenda utvrđeno ukupno 55 prekršaja na našim cestama

Najpijaniji je ovog vikenda bio 39-godišnjak iz Konjščine. Vozio s 2,17 promila 

Objavljeno: 04.12.2023. zagorjeinternational

Provedenim nadzorom u prometu, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 55 prometnih prekršaja od čega devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 38 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u subotu, 2. prosinca, oko 23 sata u Konjščini, kod 39-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,17 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – izvijestili su iz zagorske policije.

Nadalje, u petak, 1. prosinca, oko 20.30 sati, najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je na DC1 u Gornjem Maclju od 98 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.  

– Prilikom kontrole prometa, u subotu, 2. prosinca oko 23.30 sati u Svetom Križu Začretje, policijski službenici kontrolirali su osobno vozilo u kojem je putnik u vozilu, maloljetnik dragovoljno predao 1,24 grama droge amfetamin i dvije drobilice s tragovima marihuane. Droga i drobilice su privremeno oduzeti, a protiv maloljetnika zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga slijedi podnošenje optužnog prijedloga – dodaju iz policije.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba