Studenti, požurite!

Grad Novi Marof raspisao natječaj za studentske stipendije

Objavljeno: 03.12.2023. zagorjeinternational

Grad Novi Marof raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024. Na temelju ovogodišnjeg natječaja, Grad planira dodijeliti ukupno 100 stipendija nadarenim studentima, pružajući im financijsku potporu u njihovom akademskom putovanju.

Mjesečni iznos stipendije po korisniku iznosi 90 eura za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije. Za studente koji studiraju na području ostalih županija u Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu te izvan Republike Hrvatske, izdvajat će se 120 eura mjesečno.

Stipendije će se dodjeljivati za deset mjeseci, obuhvaćajući razdoblje od 1. listopada 2023. godine do 31. srpnja 2024. godine.

Uvjeti za ostvarivanje prava na dodjelu stipendija obuhvaćaju studente prve godine studija koji su završili zadnja dva razreda srednje škole s najmanjom prosječnom ocjenom 4,50. Također, studenti 2. i viših godina studija moraju imati jedinstvenu prosječnu ocjenu za prethodne godine studija od najmanje 3,50.

Iz Grada pozivaju mlade akademske snage da se prijave na natječaj.

– U nastojanju podrške i poticanja obrazovanja, pozivamo naše mlade akademike da iskoriste priliku za dodatnu podršku u ostvarivanju svojih obrazovnih ciljeva – poručio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Sve informacije o natječaju, uvjetima i obrascima dostupne su na službenim internetskim stranicama Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba