Uz proslavu Dana općine

Ako ste danas osjetili fini miris u zraku, dolazio je iz Kumrovca! Održana je tradicionalna ‘Gulašijada’

Objavljeno: 25.11.2023. VH

Kao i svake godine, dan nakon svečane sjednice Općinskog vijeća, proslava Dana općine Kumrovec nastavlja se ‘Gulašijadom’ na koju se uvijek rado odazovu mnogi. 

Ove godine su se okupile 24 ekipe koje su napravile 24 ukusna gulaša. Po običaju, kuhale su ekipe brojnih udruga i javnih ustanova s područja Kumrovca, ali i brojni prijatelji iz susjednih općina te susjedne Slovenije. 

– Ovakva događanja bitna su ljudima da se podruže, da uživaju u dobroj hrani, sjajnoj glazbi, da razmjene iskustva, ne samo kulinarska, već i životna. Ljudi danas sve manje imaju vremena za sebe, za uživanje, a ovakva druženja su idealan povod da odvoje malo vremena za sebe i svoje užitke – poručio je Šplajt te uputio zahvale brojnim udrugama koje su se uključile u ‘Gulašijadu’ jer bez njih to ne bi bilo moguće organizirati. 

Otkrio je da se načelnikov kotlić kuhao i ove godine.

– Dosad nismo ništa osvojili, žiri je strog, ali pravedan. Učimo, mladi smo, imamo neke recepte od kojih ne odustajemo, nadograđujemo tu svoju priču i nadamo se da ćemo danas-sutra nešto možda i osvojiti. Bitno je sudjelovati, ali je još bitnije pobijediti – našalio se načelnik. 

Iako su svi kotlići bili vrhunski, ipak je trebalo proglasiti najbolje. Prvo mjesto odnijela je ekipa DVD-a Desinić, drugo ekipa OŠ Josipa Broza Kumrovec, a treće ŠRD Sutla, Klanjec. Najuređeniji stol imala je ekipa Društva iz Bedekovčine, a najveseliji stol je bio onaj DVD-a Kumrovec.

Kumrovčane i njihove goste sutra još očekuje zabavna predstava ‘Imovina’ koja će se odigrati u 18 sati u Kulturno-društvenom domu, a ulaz je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba