Bit će izbačen iz Crkve, ali ništa više

‘POTPUNO NEDOLIČNO’: Svećenik (30) zaveo tinejdžericu na Valentinovo – sad su oženjeni

Objavljeno: 24.11.2023. zagorjeinternational

Katolički svećenik Alex Crow (30) oženio je mladu ženu koja je 2023. završila srednju školu, govore podaci s vjenčanog lista kojeg su podnijeli u ponedjeljak u okrugu Mobile. Tek je u lipnju napunila 18 godina, stoji u dokumentu.

Svećenik iz Alabame je tijekom ljeta pobjegao u Italiju s 18-godišnjakinjom. Nadbiskup je pak u srijedu otkrio da će Vatikan vjerojatno poduzeti korake da svećenika službeno izbaci iz svećeništva, piše 24sata.

Prije nego se udala za svećenika, 18-godišnjakinja je pohađala katoličku školu McGill-Toolen, gdje je Crow povremeno posjećivao satove teologije, piše New York Post.

Za aferu ovog para javnost je saznala kada su vlasti otkrile ljubavno pismo koje je, tada srednjoškolka primila, od Crowa na Valentinovo.  

Crow i žena otišli su u Europu tijekom ljeta prije nego što su se vratili u SAD ranije ovog mjeseca, izvijestio je AL.com. Crow, koji je već suspendiran, vjerojatno je održao svoju posljednju propovijed, signalizirao je ovog tjedna nadbiskup Thomas J. Rodi.

– Nedavne vijesti o Crowovu građanskom braku samo potvrđuju nadbiskupovu prosudbu. Nadbiskup Rodi predviđa da će Vatikan na kraju laicizirati Alexa Crowa- stoji u priopćenju nadbiskupije Mobile.

Rodi je u prethodnoj izjavi osudio uskoro bivšeg svećenika i rekao da su njegovi postupci “potpuno nedolični”.

– Nadbiskup ga je obavijestio da više ne smije vršiti službu svećenika, niti govoriti ljudima da je svećenik, niti se odijevati kao svećenik- rekao je.

Šerif okruga Mobile Paul Burch rekao je tijekom ljeta da vjeruje da je došlo do takozvanog ‘groomanja’, odnosno pedofilskog zbližavanja s djetetom ili mladom osobom. Crowa su, inače, zaredili 2021. godine.

Okružni tužitelj Keith Blackwood najavio je ranije ovog mjeseca da je istraga o kaznenim djelima zatvorena, prema izvješćima. Dodao je da se mlada žena sastala s tužiteljima i odbila odgovoriti na bilo kakva pitanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba