Na 'Grand prix mažoretu' natjecalo se preko 500 sudionika – ovo su najbolji od najboljih

SVAKA ČAST! Na međunarodnom natjecanju u Donjoj Stubici zagorske mažoretkinje ostvarile iznimne rezultate

Objavljeno: 21.11.2023. zagorjeinternational

U Donjoj Stubici održan je ‘Grand prix mažoret’ natjecanje u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske i domaćica, Stubičkih mažoretkinja ‘Shelly’, piše Radio Stubica.  

Prema riječima trenerice, osnivačice i predsjednice ‘Shelly-ca’ Valentine Vuksan, radi se o međunarodnom natjecanju otvorenog tipa koje je ovaj puta okupilo mažoretkinje i timove iz različitih dijelova svijeta, uključujući zemlje poput Ukrajine, Poljske, Slovačke i Italije i Hrvatske. Natjecala su se 24 tima s preko 500 sudionika, u različitim kategorijama, a izvedeno je preko 200 koreografija.

– Ovo nam je dokaz da u pet godina djelovanja super radimo s djecom. Gradimo se, stremimo boljitku i želimo se dokazati samom gradu i sponzorima koji nam daje ogromnu podršku – istaknula je predsjednica Vuksan.  

Natjecatelje je pozdravila i predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Željka Banović. Za ovo natjecanje je istaknula da je i svojevrsna podrška zagorskim timovima koji izuzetno dobro rade.  

– Upravo zbog njihovog statusa na europskoj i svjetskoj razini mi smo donijeli odluku da organiziramo jedno međunarodno natjecanje u Hrvatskom zagorju kao poticaj i nagrada našim timovima koji postižu sjajne rezultate – rekla je Banović.  

Donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić naglasio je otvarajući natjecanje, kako je svako događanje koje se održava na području grada hvalevrijedno te je čestitao organizatorima koji su uložili ogroman trud u pripremu jednog ovakvog natjecanja.

Zagorske su mažoretkinje na ovom natjecanju bile izuzetno uspješne, posebno Zlatarbistričanke koje su osvojile čak osam zlata te Mačanke s osvojenih sedam zlata. Stubičke mažoretkinje osvojile su dva druga mjesta, a Bedekovčanke jedno drugo mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba