Sutrašnja ključna utakmica ipak se igra na stadionu kojeg je vrijeme pregazilo

NAPOKON: Grad Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija postigli dogovor – uskoro novi maksimirski stadion?

Objavljeno: 20.11.2023. zagorjeinternational

U prosincu bi konačno trebao biti potpisan sporazum o zemljištu nužnom za izgradnju maksimirskog stadiona. Grad Zagreb, Država i Zagrebačka nadbiskupija postigli su dogovor, govore informacije koje su dobile ‘Sportske novosti’ u nogometnim krugovima. To je najviše u interesu hrvatske reprezentacije i Dinama.

Tim sporazumom prevladat će se prva točka u projektu izgradnje novog maksimirskog stadiona. Druga etapa je još jedan novi stadion, manji, za 10-12 tisuća mjesta u Kranjčevićevoj ulici, kojeg je javno predstavio Grad i najavio njegovo financiranje. U isto doba treba riješiti sve papire za Maksimir, prije svega pitanje investitora. Spominju se Francuzi, građevinska tvrtka Bouygues koja je izgradila Stade de France, a u Zagrebu Zračnu luku Franjo Tuđman i, dakako, još jako puno toga, ali moguće su i druge opcije jer svim zainteresiranima šansa je na stolu. Po otvaranju novog objekta u ulici pjesnika, Dinamo bi počeo privremeno igrati tamo, a u Maksimiru bi krenuli radovi, pišu Sportske novosti.

HNS čini što može po tom pitanju, u Savezu su uvjereni kako se neće dogoditi da se napravi mali stadion u Kranjčevićevoj i na tome ostane, kako ćemo doista za koju godinu moći kročiti na novi Maksimir. Za sutra i utakmicu Vatrenih s Armenijom još jednom su dali povjerenje starom zadnju, ali ne treba ni isticati da ga je vrijeme pregazilo.

Kako podsjećaju Sportske novosti, Grad Zagreb je vlasnik zemljišta na kojem je stadion i okolni objekti, no Zagrebačka nadbiskupija tražila je povrat 300.000 kvadrata zemljišta. Taj spor nikad nije dobio epilog pred Gradskim uredom za imovinske poslove, a sad hoće. Nadbiskupija bi trebala dobiti odštetu u vidu zemljišta na drugim lokacijama u gradu na kojima će moći graditi nove crkve.

Kako bi stadiona u Zagrebu na kraju doista bilo, Grad Zagreb i država moraju odigrati ključnu ulogu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba