Objavljeno i kolika je to plaća

Djelatnik Ureda predsjednika pijan izazvao nesreću. Oslobođen plaćanja troškova postupka jer se žalio da ima malu plaću

Objavljeno: 20.11.2023. zagorjeinternational

Djelatnik Ureda predsjednika RH (26) u listopadu je oko 2.30 sati ujutro u Zagrebu u Ulici kneza Branimira skrivio nesreću. Kako prenosi 24sata, bio je ‘mrtav pijan’, odnosnom, utvrđeno je da je imao najmanje 2,11 g/kg u krvi, a to je utvrđeno analizom uzoraka krvi 1,94 g/kg, i mokraće 2,15 g/kg. 

Naime, on je dolaskom do križanja s Ulicom I. Štefanovečki izgubio nadzor nad vozilom te je kotačima naletio na rubni kamen, nakon čega je sletio s kolnika na meki teren, a potom je u zanošenju i rotiranju stražnjim dijelom vozila naletio na stablo.

– Potom se od siline okrenuo na krov vozila i zaustavio prevrnut na krovu i poklopcu motora, djelomično na ukrasnoj živici, a prometnoj nesreći je zadobio tjelesne ozljede – navodi sutkinja.

On je na sudu rekao da je te noći bio s prijateljima koje je počastio za rođendan te su bili u kafiću na Kvatriću u kojem su konzumirali alkohol. Nesreća se dogodila na povratku kući.

– Vozio sam manje od 60 kilometara na sat, ali bila je magla i kolnik sklizak i ja sam samo u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom te kotačem udario u rinzol i nakon toga udario u stablo. Od udarca sam izgubio svijest, a kasnije sam pozvao policiju i hitnu te sam prevezen u KB Dubravu. Žao mi je što je do ovoga došlo, molim sud da uzme u obzir činjenicu da nemam prijevoznog sredstva do posla, a radim smjenski 12-24 sata, te sam vrlo često na terenu. Zato molim da sud bude blag kod izricanja kazne i zabrane upravljanja – iznio je svoju obranu. 

Kažnjen je sa 730 eura te mu je izrečena jednomjesečna zabrana upravljanja motornim vozilima. Trebao je platiti i 150 eura troškova postupka, ali sutkinja ga je oslobodila te obveze uz tumačenje kako mu plaća u Uredu predsjednika RH i nije nešto.

Rekao je kako mjesečno kao pripadnik MORH-a s radnim mjestom u Uredu predsjednika i srednjom stručnom spremom zarađuje 1020 eura neto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba