SUDJELOVALO 60 BRANITELJA

SUBORCI SE NE ZABORAVLJAJU: Petrovsko je bilo domaćin 11. memorijalnog turnira “Ivan Podgajski”

Objavljeno: 19.11.2023. zagorjeinternational

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i općine Petrovsko održala je u Vatrogasnom domu na Petrovskom 11. memorijalni turnir „Ivan Podgajski“ u kartaškoj igri bella.

Na memorijalnom turniru okupilo se oko 60 hrvatskih branitelja, suboraca, poznanika i prijatelja Ivana Podgajskog, domoljuba i časnika 103. brigade, a u miru istaknutog i vrijednog ekonomiste i za života ravnatelja FINA-e Krapinsko-zagorske županije.

Memorijal je ispred organizatora otvorio predsjednik UDVDR Krapinsko-zagorske županije Josip Horvatin. Zahvalio se svima koji udrugu podupiru u organizaciji memorijala jer je prošlo 10 godina da Ivan nije među njima, a i dalje okuplja hrvatske branitelje jednako kako je to i za života radio. U ime domaćina općine Petrovsko okupljene je u odsutnosti načelnika općine Petrovsko pozdravio predsjednik Općinskog vijeće Željko Vučilovski. Pohvalio je aktivnost i dobru suradnju udruge branitelja s općinom Petrovsko uvjerenjem da će kao i do sada općina biti uz hrvatske branitelje u ovoj i svim zajedničkim aktivnostima. Predsjednik Kluba branitelja Petrovsko Dražen Leljak i tajnik udruge veterana 103. brigade Josip Puh govorili su o liku i djelu Ivana kao velikog čovjeka koji je za života kod svih ostavio neizbrisiv trag.

Prije početka memorijala prijatelji i suborci na mjesnom groblju u Petrovskom na grobu satnika Ivana Podgajskog i prerano umrlog načelnika općine Petrovsko Ivana Šanjuga zapalili su lampaše i položili cvijeće, a za trajanja memorijala uz zgradu općine i mjesne crkve u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje uz nazočne građane zapalili vukovarske lampione.

Na memorijalnom turniru nastupilo je 8. natjecateljskih parova za koje je organizator osigurao topli obrok i piće, a za najuspješnije pehare i medalje.

Predsjednik Općinskog vijeće Željko Vučilovski podijelio je zlatne medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto Jurec Bošku i Gregurić Josipu, srebrne medalje i pehar za osvojeno drugo mjesto Janžek Josipu i Herceg Darku, a brončane medalje i pehar za osvojeno treće mjesto Hlupić Miloradu i Bolfek Josipu. Svim ostalim natjecateljima u znak sjećanja na učešću na memorijalnom turniru uručene su brončane medalje memorijala.

Nakon memorijala okupljeni branitelji nastavili su druženje razgovorom, aktivnostima koje provode i posebno pohvalili napore i aktivnosti koje Ministarstvo provodi u zaštiti zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te najavu izgradnje Veteranskog centra u Krapini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba