U JAKOJ KONKURENCIJI

OSVOJIO ŽIRI: Turistički film Vinogradi s pogledom nagrađen i na međunarodnom festivalu

Objavljeno: 19.11.2023. zagorjeinternational

U Solinu je od 15. do 17. studenoga 2023. godine održan 30. INTERSTAS – Međunarodni festival turizma, turističkog filma i krajobraza i 26. Međunarodni festival turističkog filma ITF’CRO 2023.

Na završnoj večeri u petak dodijeljene su međunarodne turističke nagrade i posebna priznanja, kao i  proglašeni najbolji turistički promotivni filmovi. Na festival je ove godine pristiglo rekordnih 406 turističkih filmova iz 147 zemlja svijeta. Najboljim filmom proglašen je BALI IMMERSON – ORIGINAL BALI u produkciji Moussy Hugoa iz Francuske, dok je filmu Vinogradi s pogledom Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije dodijeljeno posebno priznanje Međunarodnog žirija.

Nagradu su preuzeli župan i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i viša stručna suradnica za destinacijski menadžment u županijskoj turističkoj zajednici Martina Belina, ujedno autorica projekta Vinogradi s pogledom. Za izvrsnost samog projekta je Turističkoj zajednici, na završnoj večeri, dodijeljena i posebna nagrada Golden Interstas Award 2023.

Kolar je izrazio zadovoljstvo novim priznanjima za turističko-promotivni film Vinogradi s pogledom te poručio kako je to još pokazatelj odličnog rada Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

“Naši stručnjaci provode čitav niz aktivnosti za promociju destinacije Zagorje – bajka na dlanu. Oni sami nisu toliko izloženi javnosti, ali njihovu izvrsnost pokazuju i naši izvrsni turistički rezultati i ovakve nagrade osvojene u velikoj međunarodnoj konkurenciji”, rekao je Kolar.

Viša stručna suradnica za destinacijski menadžment Martina Belina podsjetila je kako je turističko-promotivnom filmu Vineyards with a view već osvojio prvo mjesto na Zagreb Tour Film Festivalu u kategoriji najbolji hrvatski film.

“Film je i ovaj put oduševio žiri te se izuzetno ponosimo osvojenim posebnim priznanjem međunarodnog ocjenjivačkog suda, kao i nagradom za izvrsnost čitavog projekta. On je osmišljen upravo s ciljem da širem krugu približimo odlična zagorska vina i prekrasan ambijent naših vinograda te vjerujemo da su ove nagrade dokaz da smo to zaista i uspjeli”, rekla je Belina  Dodala je kako je nagrađeni film nastao u suradnji Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i produkcijske kuće Sekunde Digital.

Međunarodni festival turizma, turističkog filma i krajobraza INTERSTAS 2023. i Međunarodni festival turističkog filma ITF’CRO 2023. održani su uz potporu predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Svjetske federacije turističkih novinara F.I.J.E.T. i Međunarodne federacije festivala turističkog filma ITCO, a među pokroviteljima manifestacije je i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Hrvatska turistička zajednica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba