ZA POD BOR

VLADIN BOŽIĆNI DAR: Policiji, učiteljima, sucima i javnim službama diže plaće za 30 posto

Objavljeno: 19.11.2023. zagorjeinternational

Čini se kako je Vlada sljedeće godine odlučila značajno dići plaće državnim i javnim službenicima. Kako piše Lider, za plaće u državnom i javnom sektoru država iduće godine planira izdvojiti 5,2 milijarde eura.

“To je povećanje od 1,3 milijarde, odnosno čak 32,2 posto. Bit će to najljepši božićni dar za vojsku od oko 240.000 zaposlenika, odnosno za dva-tri puta više glasača iz kućanstava kojima će dogodine plaće rasti u prosjeku gotovo za trećinu”, prenosi Lider.

I predsjednica uprave Podravke Martina Dalić slaže se da se plaće u državnoj administraciji, pravosuđu i drugim javnim tijelima trebaju značajno povećati.

“U traženju rješenja ne vidim drugog načina od povećanja plaća i s tim povezanog povećanja kompetencija u državnim i javnim službama, ali i unapređenja praksi upravljanja u javnom sektoru. Samo s boljim i zadovoljnijim ljudima u javnom sektoru dobit ćemo i bolja rješenja – kako u administrativnim postupcima, tako i u porezima, u neporeznim nametima, u zakonodavnim rješenjima i mnogim drugim područjima koja utječu na konkurentnost naših poduzeća. Kao i u gospodarstvu, za bolje rezultate potrebni su bolje plaćeni ljudi s širim kompetencijama koji rade unutar funkcionirajuće upravljačke strukture”, rekla je Dalić, prenosi danica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba