SKANDALOZNO: Predstojnica KBC-a na Facebooku obrušila se na Rome – reagirao Kajtazi

Zadravec: Romi u Međimurju kad ne pucaju, siluju mačke ili mrtvi pijani leže naokolo i rade nove Rome

Objavljeno: 18.11.2023. zagorjeinternational

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice i članica HDZ-a, Dijana Zadravec na Facebooku je izvrijeđala Rome, piše Index.

Naime na toj društvenoj mreži podijelila je objavu Azila Prijatelji Čakovec u kojoj volonteri upozoravaju na loše stanje sa životinjama u jednom romskom naselju.

– Kako izgledaju Romi u Međimurju – sto rade domicilnom stanovnistvu i zivotinjama – kad ne pucaju, siluju macke ili mrtvi pijani leze naokolo i rade nove rome, ne kradu i … popis dug… kad ne ucjenjuju Hitnu pomoc koja mora po njih jer nedao Bog da ih odbiju, a drugi koji placaju zdravstvo cekaju u plucnom edemu… iskustva su grozomorna. Drzite se ljubitelji zivotinja, uzmite im sve zivotinje i zakonom zabranite drzanje. A jadna djeca tamo rodjena nemaju sanse kad vide i odrastaju uz takve ‘uzore’ -napisala je Zadravec.

Kako podsjeća eMeđimjurje, Zadravec je u svibnju 2021. godine bila smijenjena s mjesta predstojnice, ali je u kolovozu iste godine vraćena na posao. Smijenjena je nakon što ju je niz radiologa prijavio za mobing. Uz to, 2016. godine na parlamentarnim izborima Andrej Plenković uvrstio Dijanu Zadravec na svoju listu u 1. izbornoj jedinici. Tijekom predizborne kampanje Plenkovića se učestalo moglo vidjeti u društvu Zadravec, čemu svjedoče brojne fotografije koje je objavljivala na svom službenom Facebook profilu.

Saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi odgovorio je na izjave Dijane Zadravec te preporučio da se ide liječiti jer je očito psihički nestabilna i pod stresom.

– Na prvu bi čovjek pomislio da je predstojnica malo popila i da će status izbrisati i ispričati se, ali ne, ona ga još jednom ponavlja pravdajući se brigom za pse u jednom romskom naselju – kazao je Kajtazi u slobodnom govoru reagirajući na status Zadravec objavljen na Facebooku.

– S obzirom na to da je moguće da je status pisala trijezna, pozivam je da se javi nekom od kolega za razgovor jer ovo vidim kao vapaj upomoć jedne psihički nestabilne osobe koja očito zbog stresa u kojem se nalazi nije u stanju obavljati svoj posao – rekao je zastupnik.

Izrazio je pritom zabrinutost oko toga može li se Zadravec “u takvom stanju” baviti pacijentima Romima ili surađivati s kolegama Romima.

Kajtazi je također čestitao Zadravec što je uspjela nadmašiti svoje suvremenike, koji obično stanu na grubim generalizacijama i prozivanju cijele romske zajednice za pojedinačne slučajeve, i otišla korak dalje pozvavši na uvođenje rasnih zakona, odnosno da se Zakon o zaštiti životinja posebno primjenjuje za građane romske nacionalnosti.

– U jadnom Facebook statusu protestira zbog činjenice da Romi rade nove Rome, te nas naziva Ciganima. Pretpostavljam da je i tu mislila da bi se trebala provesti prisilna sterilizacija Romkinja – rekao je Kajtazi i pozvao zdravstveni sektor da se od takve osobe distancira.

Pozvao je da reagiraju i policija i pučka pravobraniteljica, ali i HDZ da je izbaci iz stranke. “Svakoj normalnoj osobi je jasno da ova zločesta doktorica treba konačno odgovarati za svoje ispade, politički, kazneno i moralno”, ustvrdio je Kajtazi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba