BRAVO! Najprecizniji zagorski bratski tandemi Martin i Mihaela Oborovečki te Domagoj i Valentina Pereglin na prijemu u HOO kao predstavnici reprezentacije u samostrelu

MATEŠA: Imati u relativno malim mjestima u Hrvatskoj takvu koncentraciju sportskih uspjeha, naprosto je fenomenalno!

Objavljeno: 16.11.2023. zagorjeinternational

Nakon rujanskog prijama za svjetskog prvaka i novog/starog olimpijca u trapu Giovannija Cernogoraza te članova brončane momčadi sa SP-a u gađanju zračnom puškom, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač priredili su prijam i za sjajne reprezentativce u samostrelu.  

Kako podsjeća HOO, sa Svjetskog prvenstva u samostrelu, održanog u Mađarskoj, strijelci su se vratili s 26 osvojenih medalja, a odlično su odradili i finale Svjetskog kupa. Pobjednici finalnih dvoboja Svjetskog kupa u obje konkurencije, Valentina Mrnjavčić Pereglin i Martin Oborovečki, postali su ujedno i najbolji svjetski strijelci u 2023. godini.  

Na prijemu u HOO-u bili su sportašice i sportaši Valentina Mrnjavčić Pereglin, Mihaela Oborovečki, Domagoj Pereglin i Martin Oborovečki, njihovi treneri Branko Pereglin i Damir Oborovečki te predstavnici Hrvatskog streljačkog saveza – direktorica reprezentacije Jasminka Francki Bijonda i glavni tajnik Bojan Đurković.

– U svim našim evidencijama broja medalja i uspjeha, vi ste u samom vrhu. Svojim ste rezultatima učinili Hrvatsku prepoznatljivom u svijetu. Imati u relativno malim mjestima u Hrvatskoj takvu koncentraciju sportskih uspjeha, naprosto je fenomenalno. Možemo samo žaliti zbog činjenice da vaš sport nije olimpijski – kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.  

Iskusni trener Branko Pereglin podsjetio je kako je s državnim osamostaljenjem počela i priča o hrvatskim uspjesima u samostrelu, dometnuvši s velikim optimizmom:  

– Iskristalizirala se nova generacija, kamenje se i dalje kotrlja, mi smo tu samo kormilari koji se trude održati ih na putu uspjeha – kazao je trener Pereglin.

I Damir Oborovečki se u obraćanju nazočnima vratio desetljeće unatrag, u 2012., kada je pomagao uglednom samostrelskom dužnosniku Peri Stojniću u organizaciji SP-a u Pisarovini te – kako kaže – uvidio da ovaj sport ima ogroman potencijal. Oborovečki je zahvalio predstavnicima Općine Veliko Trgovišće i Krapinsko – zagorske županije na sjajnoj potpori koju im pružaju.  

Zahvaljujući na prijamu i kontinuiranoj podršci HOO-a i HSS-a, Valentina Pereglin i kolege iz reprezentacije ustvrdili su da im je cilj privući što više novih članova u svoj sport, na što je predsjednik Mateša dodao da u njihov sport treba privući i što veći broj država. Obećao je i konkretnu pomoć u popularizaciji samostrela.  

Prijamu za samostrelsku reprezentaciju i predstavnike HSS-a nazočila je i Biserka Vrbek, nekoć hrvatska olimpijka u streljaštvu, danas direktorica HOO-ova Ureda za pravne i zajedničke poslove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba