Općina Konjščina ima veliki problem s liječnicima obiteljske medicine

Načelnica Krok dala prijedlog Vijeću da se u proračun doda da Općina daje 5000 eura doktorima koji će ostati raditi u općini

Objavljeno: 15.11.2023. zagorjeinternational

Općina Konjščina ima velik problem s liječnicima obiteljske medicine, jer ih nema i ne žele ostati raditi u malim sredinama, stoga je načelnica Anita Krok dala prijedlog Općinskom vijeću da se za 2024. godinu u proračun za zdravstvo doda stavka da Općina daje 5000 eura doktorima koji će ostati raditi u općini i to je nazvala ‘Liječnički fond’. 

– To je nekakva startna financijska pomoć za liječnika obiteljske medicine koji bi ostao u ordinaciji Doma zdravlja u Konjščini. Imamo ‘abnormalno’ velik problem s izmjenom liječnika u jednoj ordinaciji i mi kao jedinica lokalne samouprave ne posjedujemo nikakvu nekretninu koju bi mi mogli ponuditi tom liječniku, kako to obično rade neki veći gradovi. Nadam se da će Vijeće usvojiti moj prijedlog, jer nam veliki problem tu predstavlja što raditi dolaze mladi liječnici koji još nisu specijalizirali i specijalizaciju traže u urbanijim sredinama – istaknula je načelnica Krok. 

Prijedlog je na javnom savjetovanju i obavljeni su već neki razgovori s liječnicima koji su bili u ordinaciji bez nositelja. U svojim komentarima prijedlog su podržali i neki građani i slažu se s takvom odlukom.   

– Svjesni smo nažalost takve situacije i smatram da se sve jedinice lokalne samouprave, kao i Krapinsko – zagorska županija trudimo da te ljude zadržimo na ovom području – zaključila je Krok. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba