‘Ove smo godine potpuno uredili Vatrogasni dom Jalžabet, izvana i iznutra’

100 GODINA: Dobrovoljno vatrogasno društvo ‘Jalžabet’ proslavilo veliki jubilej

Objavljeno: 12.11.2023. zagorjeinternational

DVD Jalžabet proslavio je jučer velik jubilej, 100. godišnjicu od svog osnutka, priredivši u sklopu toga cjelodnevni program, a uz brojne goste bili su nazočni i načelnik Jalžabeta Rajko Solar, varaždinski župan Anđelko Stričak i saborski zastupnik Josip Križanić, piše eVaraždin.

Načelnik Rajko Solar istaknuo je tim povodom da ova proslava DVD-a Jalžabet ima veliku važnost za njih.  

– Riječ je o 100. obljetnici, a DVD Jalžabet je prvi DVD koji slavi 100 godina postojanja u našoj općini. Program proslave započeo je u sedam sati ujutro budnicom, potom Svetom misom, u poslijepodnevnim satima svečanim mimohodom po ulicama Jalžabeta i potom svečanom sjednicom u Domu kulture – istaknuo je Solar.

Naveo je i da je Općina Jalžabet značajno povisila izdvajanja sredstava za vatrogasce u zadnjih 2,5 godine te istaknuo da su posebno senzibilizirani za razvoj vatrogastva, pa tako između ostalog, podmiruju troškove energenata u vatrogasnim domovima.

– Ove smo godine i potpuno uredili Vatrogasni dom Jalžabet, izvana i iznutra, a DVD Jalžabet i DVD Imbriovec dobili su novac, više od 13.000 eura za nabavu novih vozila – istaknuo je Solar.  

Podsjetio je i da je jedna od prvih odluka čim je postao načelnik bila da se svi operativni vatrogasci na području općine odnosno domaćinstva u kojima žive oslobode plaćanja komunalne naknade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba