U pola 3 popodne napuhao 2.20

Titula ‘prvi gut Zagorja’ ovog vikenda pripala 65-godišnjaku iz Desinića

Objavljeno: 30.10.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija jutros izvijestila da je tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva, utvrdila ukupno 67 prometnih prekršaja i to sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, četiri prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje, 21 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila i 20 ostalih prekršaja u prometu.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 29. listopada oko 14.25 sati, prilikom nadzora prometa u Desiniću, kada 65-godišnjak upravljao osobnim automobilom s 2,20 promila alkohola u organizmu. Temeljem Prekršajnog zakona, 65-godišnjaku je izdana naredba o smještaju u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega se podnosi Optužni prijedlog kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – stoji u priopćenju policije.

Također, najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 28. listopada, oko 15.25 sati, na autocesti A2 u visini Svetog Križa Začretja, gdje je 53-godišnjak upravljao osobnim automobilom brzinom od 189 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba