Župan Kolar puno je puta jasno naglasio da ne želi da OB Zabok završi u rukama države

Krapinsko – zagorska županija zatražila ocjenu ustavnosti Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Objavljeno: 24.10.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija, prema najavama župana Željka Kolara, zatražila je ocjenu ustavnosti Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti s Ustavom Republike Hrvatske potpisali su župan Kolar i predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša te je isti podnijet Ustavnom sudu Republike Hrvatske. 

Ocjena ustavnosti traži se u odnosu na ovlast osnivanja općih bolnica, odnosno prijenos osnivačkih prava nad Općom bolnicom Zabok i bolnicom hrvatskih veterana s Krapinsko – zagorske županije na Republiku Hrvatsku.

– Smatramo da je članak 86. Izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti suprotan s člankom Ustava Republike Hrvatske 129. a, koji kaže da županije obavljaju poslove od regionalnog značaja na svojem području, a pogotovo u obrazovanju, zdravstvu, prostornom planiranju i uređenju. Još jednom ponavljam da se za bolje funkcioniranje zdravstvenog sustava mora se promijeniti sustav funkcioniranja, a ne osnivačka prava – istaknuo je župan Kolar i ponovno naglasio kako smatra da se u Zagorju dobro upravlja sa zdravstvenim sustavom te  da ovdje ima dovoljno i stručnih i kvalitetnih i pametnih i dokazanih ljudi koji mogu voditi taj sustav.

arhiva

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba