Odbjegli Jura

Policajci ga lovili pa se zabili u parkirani auto – napravili 25.100 eura štete na službenom Audiju

Objavljeno: 23.10.2023. zagorjeinternational

Policijski presretač jurio je za vozačem Jurom koji se nije htio zaustaviti pa se zabio u parkirani auto i razbio službeni Audi. Sud je ovaj tjedan odlučio da osiguravajuća kuća vozača koji je bježao policiji MUP-u mora platiti čak 25.100 eura odštete, piše Danica

Prema presudi, sve se dogodilo navečer još “u studenome 2018. godine u Stobreču, na raskrižju kolnika Ulice IV. gardijske brigade i Ulice Slanice, gdje je vozilo mobilne jedinice prometne policije, prilikom potjere za drugim vozilom udarilo u treći automobil parkiran uz nogostup”. 

Presudom prekršajnog suda utvrđeno je da je vozač koji je bježao kriv za prometnu nesreću. Na policijskom vozilu nastala je šteta u iznosu od 192.614,28 kuna, koliko je u srpnju 2020. godine plaćeno ovlaštenom autoservisu.

U Triglav osiguranju upozorili su kako njihov osiguranik Jure nije kriv za nesreću. Istina je da se oglušio na nalog dan mu zvučnom i svjetlosnom signalizacijom iz policijskog vozila, ali to nema veze s nesrećom. Vozač policijskog vozila jednostavno je, prilikom potjere za Jurom, uslijed prekomjerne brzine izgubio u raskrižju kontrolu nad vozilom i udario potom u parkirano vozilo, drže u Triglav osiguranju.

Jure tvrdi da nije ništa kriv, unatoč pravomoćnoj presudi kojom se navodi suprotno. Kaže kako je vidio rotirke, ali nije znao da je to policija jer nije bilo nikakvih drugih oznaka. Prepao se kad ga je vidio na “repu”. Navodi da ga je vozilo krenulo pretjecati te da je vjerojatno proklizalo jer je kolnik bio mokar.

Prometni vještak je naveo kako je Jure pri potjeri prekoračio brzinu kretanja do razine od 71 kilometra na sat nije poštivao znakove izričite naredbe “obavezno zaustavljanje“ vezano na prednost prolaska u raskrižjima kroz koja je prolazio bez zaustavljanja. 

– Pritom nekontrolirano sijekući putanju kretanja i krivudajući, nije se kretao sredinom desne prometne trake, niti najbliže desnom rubu kolnika na mjestima gdje trake nisu bile obilježene. Takvim je načinom vožnje ugrožavao sve sudionike u prometu – tvrdi vještak. 

Sutkinja je zato ovaj tjedan zaključila kako Triglav osiguranje MUP-u mora platiti odštetu s kamatama. Presuda je nepravomoćna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba