Bogat program obilježavanja Dana općine Donja Voća započeo poticanjem kreativnosti

I SVI SRETNI I ZADOVOLJNI! Vrijedna udruga ‘Vjeruj, možeš!’ održala radionice slikanja za djecu i odrasle! 

Objavljeno: 21.10.2023. zagorjeinternational

Udruga za poboljšanje kvalitete života ‘Vjeruj, možeš!’ Iz Donje Voće, uz financijsku pomoć Općine, organizirala je za najmlađe žitelje Donje Voće druženje ’S malim princem uz sok i boju’, a za one malo starije radionicu ‘art&wine’.

Djeca i odrasli su tako imali prilike doživjeti zabavno i razigrano iskustvo slikanja, a kako je istaknula predsjednica Udruge ‘Vjeruj, možeš!’ Ines Đura, ove su radionice dio bogatog programa obilježavanja Dana općine Donja Voća. 

Tek početak 

– Radionica ‘art&wine’ je dosta popularna i odaziv je uvijek dobar, pa smo htjeli imati nešto slično i za djecu i tako se rodila ideja za ovu drugu radionicu. Ono što smo mi htjeli je djecu bolje upoznati sa slikarskim tehnikama, željeli smo da iskuse slikarstvo, da im proradi mašta, te da uz razne oblike, teksture i slično, stvaraju remekdjela. Naravno, sve si te radove nose kući za uspomenu – pojasnila je Đura.

Ove današnje radionice slikanja za djecu i odrasle ujedno su označile i početak programa obilježavanja Dana općine Donja Voća. Nastavak slijedi već idućeg vikenda kada su na redu Dani otvorenih vrata voćanske ‘etno hiže’. Tu će se, kaže Đura, predstaviti udruge s područja Donje Voće, ali i udruge iz Zlatoličja iz Slovenije. 

Udruga ‘Vjeruj, možeš!’ se inače bavi sadržajima za djecu na području općine i pokušava ih kroz razne radionice, druženja i slično, što više uključiti u zajednicu.

– Primjerice, svakog ponedjeljka imamo radionice pod nazivom ‘Pravimo se Englezi’ gdje se igramo, pjevamo i plešemo na engleskom jeziku, a inače smo sudjelovali i u organizaciji brojnih manifestacija poput ‘Ljeta na Voći’. Želimo mlade, a posebice djecu, potaknuti da se uključe u naše aktivnosti jer kvalitetno provođenje slobodnog vremena puno znači – istaknula je Đura te dodala da slijedi još puno sadržaja do kraja godine u kojima će Udruga sudjelovati poput adventa, a iskoristila je priliku i pozvala djecu i mlade da im se pridruže u što većem broju. 

Današnje je radionice vodila likovna pedagoginja Maja Šarec Dvorski koja je pojasnila što se točno radilo i koja je njena uloga. 

– Na prvoj radionici je sudjelovala mlađa skupina, motiv nam je bio mali princ i njegova ruža, a radilo se akrilima na platnu. Druga radionica bila je za stariju grupu, a motiv je bila slikarica Frida Kahlo koja je poznata po svom koloritu. Obje radionice funkcioniraju tako da skupine dobe sav materijal, a ja kao voditeljica njih kroz radionicu vodim i usmjeravam da svi stvore pravo malo remekdjelo – pojasnila je Šarec Dvorski. 

Tajnica Udruge ‘Vjeruj, možeš!’ Anita Husnjak otkrila je s kakvim sadržajima Udruga još sudjeluje u sklopu programa obilježavanja Dana općine.

– Idućeg vikenda imamo radionicu ‘Pričaonica knjiguljica’ gdje ćemo s djecom pričati narodne priče na interaktivan, zabavan način. S obzirom na to da smo mi većinom fokusirani na djecu, naše su daljnje aktivnosti usmjerene upravo na njih. Tako 11. studenoga u prostorima našeg nogometnog kluba u Donjoj Voći organiziramo radionicu za djecu i sve zainteresirane na temu recikliranja, a izrađivat će se nakit na malo drugačiji način, uz upotrebu kože, papira i ostalih recikliranih materijala. Nadalje, dan nakon ćemo na svom štandu prikazivati što smo sve radili s djecom unazad godinu dana, a planiramo i dijeliti palačinke koje ćemo ispeći – otkrila je Husnjak.

Planova je puno 

Udruga se već naveliko sprema i za božićni koncert. 

– Planiramo s djecom izvježbati glazbene i dramske točke, recitacije, malo na hrvatskom, malo na engleskom jeziku, i predstaviti što se sve radilo na našoj radionici ‘Pravimo se Englezi’. Također, tu planiramo predstaviti i svu djecu koja su tijekom godine bila na ‘Voćanskoj notici’ gdje su učila svirati gitaru – rekla je Husnjak i dodala da će Udruga sudjelovati i na programu adventa gdje će predstaviti radove koje su napravila djeca. 

– U vrijeme adventa imamo i dvije radionice za djecu koje su humanitarnog tipa, a to su izrada čestitki i izrada božićnih kolačića. S time smo započeli prošle godine. Dakle, djeca peku kolače i izrađuju čestitke, a to se onda poklanja ljudima koji su slabijeg socijalnog statusa i štićenici su Centra za socijalnu skrb. To se daje u sklopu božićnih paketa koje dijeli Općina Donja Voća – navela je tajnica Udruge. 

U planu je još i jedna astronomska radionica koja će se svakako održati ako posluži vrijeme, a tu je onda i obiteljska biciklijada u kojoj sudjeluju i roditelji i djeca, a koja će se voziti od Donje do Gornje Voće i nazad.

– Sve aktivnosti, radionice, igraonice i ostalo, izvodimo uz financijsku potporu Općine Donja Voća, a ono što možemo, financiramo i iz projekata na koje se prijavljujemo. Planova je puno, trudimo se ponuditi što više sadržaja za djecu i nadam se budemo sve ostvarili što smo zamislili – zaključila je Husnjak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba