Građanima poslano važno upozorenje

Zagorska policija u subotu zaprimila jednu ručnu bombu 

Objavljeno: 16.10.2023. zagorjeinternational

Jedna je osoba zagorskoj policiji u subotu, u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija“, dragovoljno predala jednu ručnu bombu ‘M-75’.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – izvijestili su iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92. 

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – dodaju iz policije. 

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavate živote drugih ljudi, upozoravaju iz policije. 

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba