Stigli i premijer Plenković i ministrica kulture Obuljen Koržinek

U Mariji Bistrici održano prvo nacionalno hodočašće Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski”

Objavljeno: 14.10.2023. zagorjeinternational

Mariji Bistrici je danas održano prvo nacionalno hodočašće Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski” koje je okupilo oko 500 sudionica, a tom su prilikom Mariju Bistricu posjetili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. 

Ova je zajednica osnovana 1999. godine, okuplja žene unutar stranke kao i žene koje prihvaćaju programska načela HDZ-a, a temeljna zadaća je jačanje položaja žena unutar HDZ-a i određivanje političkih stajališta njezinih članica u odnosu na temeljna društvena pitanja hrvatskog društva.

Boravak u Mariji Bistrici iskoristili su i za kratki obilazak Svetišta Marke Božje Bistričke te razgledali svetište nakon što je u njega uloženo puno sredstava iz EU za obnovu nakon potresa, javlja Radio Marija Bistrica.

Podsjetimo, Svetište je uspješno sudjelovalo na nekoliko projekata, pa su tako izvršene konstrukcijske ili cjelovite obnove Kapele Marije Magdalene u Humu Bistričkom, te Bazilike Majke Božje Bistričke cinktora Svetišta, a također u Župi Laz obnovljena je i župna crkva sv. Andrije. 

Goste je u obilazak vodio preč. Domagoj Matošević, ujedno i rektor Svetišta, a pridružio im se i načelnik Marije Bistrice Josip Milički. 

I premijer i ministrica izrazili su ovom prilikom zadovoljstvo uspješnim apliciranjem na natječaje, koji su u konačnici donijeli važnu obnovu sakralnih objekata na području Općine Marija Bistrica, odnosno u spomenute dvije župe.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba