Svi članovi dobili priznanje za nesebično zalaganje i promicanje lovstva, predsjedniku Kobeščaku uručena zahvalnica

ZLATAR: Svečano obilježeno punih 140 godina Lovačke udruge Zajček

Objavljeno: 07.10.2023. zagorjeinternational

Posebno je bilo svečano u Zlataru gdje je danas obilježeno 140 godina Lovačke udruge Zajček Zlatar. Tom prilikom okupljene su pozdravili i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, predsjednik Lovačkog saveza Krapinsko – zagorske županije Ivica Halapir te domaćin, predsjednik Lovačke udruge Zajček Davor Kobeščak.

Svi članovi Lovačke udruge Zajček dobili su priznanja za nesebično zalaganje i djelovanje u udruzi te za promicanje lovstva, a na svečanosti su zaslužnim lovcima i prijateljima Udruge dodijeljena prigodna odlikovanja, priznanja i zahvalnice. U ime odlikovanih prisutne je pozdravio Stjepan Roži.

Lovačka udruga Zajček Zlatar gospodari lovištem od 6642 hektara koje se proteže u visinskom rasponu od 175 metara nadmorske visine kod Zlatara do 1060 metara, koja se nalazi na samom vrhu Ivanščice. Sjeverni dio lovišta čini masiv Ivanščice, srednji dio južne padine i obronci Ivanščice, a u najužem dijelu lovišta protežu se u nepravilnim oblicima niza brda između kojih se protežu kotline uglavnom oko vodotoka. Gospodari se visokom i niskom divljači. Od visoke divljači to su jelen, srna i divlja svinja, a niske uglavnom zec, fazan i divlja patka. Udruga danas broji 66 člana

Veliku obljetnicu je zlatarskim lovcima čestitala i zamjenica župana Jasna Petek, koja je predsjedniku Lovačke udruge Zajček Davoru Kobeščaku uručila zahvalnicu koju je Udruzi dodijelio župan Željko Kolar.

– Ovo je jedna impresivna tradicija od 140 godina, tijekom kojih su brojni članovi Lovačke udruge Zajček iz godine u godinu doprinosili zaštiti prirode svog zlatarskog kraja, ali i cijele Krapinsko – zagorske županije – poručila je zamjenica župana Petek te naglasila kako se zajedničkim naporima mora raditi na osvještavanju šire javnosti o tome što lovci čine za čitavu zajednicu i zaštitu prirode.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba