Kakvu kaznu treba uvesti za ovakve?

ŠPIČKOVINA! Tek mu je 25, vozačka mu je već poništena, a on je svejedno vozio, i to pijan. Skrivio je nesreću, a potom pobjegao

Objavljeno: 02.10.2023. zagorjeinternational

U subotu, 30. rujna, oko 20 sati u Špičkovini se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Skrivio ju je 25-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena, pod utjecajem alkohola od 1,95 promila, upravljao teretnim vozilom. 

Policija je izvijestila da je uzrok nesreće ne kretanje vozilom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. Vozač je napustio mjesto nesreće, naknadno je pronađen i određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola.  

Slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz čl. 43., čl. 199., i čl. 286., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba