Evo do kad je potrebno podnijeti zahtjev

LOBOR: I ove godine Općina nastavlja sa sufinanciranjem smještaja i prehrane učenika iz doma

Objavljeno: 13.09.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor i ove godine sufinancira troškove smještaja i prehrane učenika srednjih škola u učeničkim domovima za što je odluku potpisala načelnica Ljubica Jembrih.  

Pravo na sufinanciranje troškova smještaja i prehrane u učeničkim domovima imaju redoviti učenici srednje škole bez obzira na socijalni status, ali pod uvjetima da učenik ima prebivalište na području općine i da jedan od roditelja, odnosno skrbnika, ima prebivalište na području općine Lobor. 

Načelnica Jembrih rekla je kako je to jedna od niza mjera kojima Općina brine za dobrobit djece s područja općine te barem na jedan način olakšava troškove roditeljima.  

– Zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova smještaja i prehrane učenika srednjih škola u učeničkim domovima podnosi roditelji učenika na propisanom obrascu. Općina će spomenute troškove sufinancirati sa 33,18 eura. Sufinanciranje troškova vršit će se za razdoblje od 4. rujna do 21. lipnja sljedeće godine – pojasnila je načelnica.

Zahtjev se podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lobor osobno ili poštom na adresu Općina Lobor, Trg svete Ane 26, Lobor. Rok za podnošenje zahtjeva je 29. rujna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba