SLOŽNI SUSJEDI: Općine Zagorska Sela i Podčetrtek održale zajedničku sjednicu i dogovorili suradnju na ključnim projektima

“Prvo uklanjamo žilet-žicu, a onda idemo u oživljavanje turističke destinacije – biciklističke staze, kumrovečka pruga, Sutlansko jezero…”

Objavljeno: 11.09.2023. VH

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak otkrila nam je da je u nedjelju održana zajednička sjednica Općinskih vijeća slovenske općine Podčetrtek te Zagorskih Sela, a sve s ciljem dogovora oko ključnih projekata na tom području koji su od vitalnog značaja za stanovništvo koje živi s ove i one strane rijeke Sutle. 

Kako je rekla Krivec Jurak, doneseno je nekoliko važnih odluka, a tiču se ključnih projekata na kojima će se zajedničkim snagama intenzivno raditi u narednom razdoblju. 

– Prvo je dakako ukidanje i micanje žilet-žice i ograda s granice, a slijedom toga i uređenje korita rijeke Sutle, a što je izrazito bitno za naše poljoprivrednike. I sami znate da živimo u ruralnom području i da se ljudi ovdje bave poljoprivredom, a zapuštena Sutla nam zadaje velike probleme – rekla je načelnica Krivec Jurak, pa nastavila:

– Razgovarali smo i o oživljavanju turističke destinacije, konkretno, o projektima izgradnje biciklističkih staza te zajedničkih projekata kao što su revitalizacija kumrovečke pruge i Sutlanskog jezera. To su projekti koje mi uspijevamo malo oživjeti, no u vladajućim strukturama na državnoj razini oni brzo padaju u zaborav i to je za nas veliki problem. Ipak, mi smo suglasni da od njih nećemo odustati jer su od vitalnog značaja za sve ove ljude koji žive uz granicu – poručila je Krivec Jurak.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba