Sjajna zabava za sve uzraste. Evo kako je bilo

Dvor Veliki Tabor sudjelovao na ovogodišnjem ‘Veronikafestu’

Objavljeno: 05.09.2023. zagorjeinternational

Proteklog vikenda, točnije u petak i subotu 1. i 2. rujna, Dvor Veliki Tabor prigodnim se programom uključio u održavanje drugog izdanja kulturno-turističke manifestacije ‘Veronikafest’ u Desiniću. 

U petak su održane dvije edukativno-zabavne radionice “Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom“ te “Veronika memory“ koje su vodile djelatnice Dvora Andrea Brlobuš te Kristina Pavlović. Kroz ove radionice posjetitelji su se okušali u srednjovjekovnim vještinama i upoznali s usmenom predajom o nesretnoj ljubavi niže plemkinje Veronike Desinićke i velikaša Fridrika II. Celjskog, a potom su zaigrali društvenu igru memory. 

Na subotnjem programu našla se još jedna edukativno-zabavna radionica posvećena ovoj usmenoj predaji. Riječ je o radionici “Tragom Veronike Desinićke“. Voditeljica radionice Renata Dečman upoznala je sudionike s legendom o Veroniki Desinićkoj i njenom povijesnom pozadinom, a potom su prisutni provjerili svoje znanje natjecanjem u kvizu te rješavanjem radnih listića s raznim zadacima poput križaljki, osmosmjerki i labirinta. 

Po prvi puta izvedena je zabavna igra “Okrivite ili oslobodite!“ nastala prema scenariju više restauratorice tehničarke Andree Brlobuš. U procesu srednjovjekovnog suđenja Veroniki Desinićkoj djelatnicima muzeja pridružili su se brojni posjetitelji koji su preuzeli uloge svjedoka, porote, tužitelja, branitelja, optužene Veronike te krvnika i pritom su se izvrsno zabavili. Na kraju programa posjetitelji svih uzrasta popratili su šaljivu lutkarsku predstavu “Legenda o Veroniki Desinićkoj“ u izvedbi ‘Ioculatora’ u kojoj se glumili Andrea Brlobuš, Siniša Žnidarec i Paul Lekaj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba