Općina Cestica dodijelila 3780 eura potpora za 14 novorođene dječice

NAČELNIK KOROTAJ: Ovo je tek prva potpora koju će dobiti. Želim im svima puno zdravlja i veselja na putu odrastanja

Objavljeno: 05.09.2023. zagorjeinternational

U općini Cestica je u ponedjeljak održan prijem za roditelje novorođene djece na kojem su im uručene jednokratne novčane potpore za svako novorođeno dijete.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je načelnik Cestice Mirko Korotaj koji je tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina provodi na području brige o djeci i mladima. Posebno je napomenuo kako se krenulo u dogradnju dječjeg vrtića kako bi sva djeca mogla koristiti usluge vrtića, a dogradnja će biti završena kroz godinu dana, najavio je. 

Također je važna informacija kako je ovih dana dogovorena izgradnja nove POS zgrade u Cestici kako bi se mlade obitelji mogle osamostaliti, a moći će kupiti ili iznajmiti stanove.

– Ovo je tek prva potpora Općine koju ovdje okupljeni najmlađi mještani Cestice dobivaju. Naime, očekuje ih potpora u vidu subvencioniranja boravka u vrtiću te brojne potpore kojima će im Općina pomagati tijekom njihova školovanja kao i za vrijeme studiranja – naglasio je načelnik Korotaj.

Roditelji su pozvani da budu aktivni u komunikaciji s Općinom te da daju prijedloge o tome na koji im način Općina može dodatno pomoći.

Za ovu podjelu potpora, Općina je izdvojila ukupno 3780 eura. Svako novorođeno dijete prima iznos od 270 eura, dok majke dobivaju prigodan cvijet ruže. Dodijeljene su potpore za 14 novorođenih beba od kojih su tri djevojčice (Marta T., Marta B. i Mia D.) i 11 dječaka (Vito K., Lovro W., Luka Š., Marin L., Matej M., Jan J., Jakov Š., Tin G., Lukas L. Dino K. i Marin H.). 

Uz ostale lijepe želje, načelnik Korotaj poželio je još prinova u obitelji te puno sreće, zdravlja i veselja svima zajedno na putu odrastanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba