Zbog svojih pijanih ekshibicija kažnjena s ukupno 76 dana zatvora

Kristina (23) se pošteno ‘nalokala’ pa ujutro izvrijeđala ukućane: Je*em ti mater, šta još spavaš debilčino

Objavljeno: 03.09.2023. zagorjeinternational

Nakon burnog noćnog provoda, Kristina (23) se u svibnju ove godine u subotu oko 7.45 sati ujutro probudila i s nekim glasno razgovarala na telefon. Očito preglasno jer je to zasmetalo drugim članovima obitelji. Preglasan razgovor probudio je Kristinina brata koji joj je na hodniku na prvom katu obiteljske kuće u Zagrebu prigovorio zbog toga. Bolje da nije, piše Danica.

– Je*em ti mater, šta još spavaš debilčino, šta te boli ku*ac za mene – zaurlala je Kristina te otišla u svoju spavaću sobu i lupala po zidu koji dijeli njihove spavaće sobe.

Ni tu nije stala. Oko 8.15 sati ujutro u kuću se vratio Kristinin otac te zatekao mortus pijanu kćer kako leži na kauču u dnevnom boravku u prizemlju. Rekao joj je da bi trebali poći u Vrbovec u ustanovu za odvikavanje od alkohola. To je Kristinu toliko razljutilo da je naglo ustala s kauča te počela vikati na oca vrijeđajući ga pogrdnim riječima.

– Pusti me, tko te je*e, đubre jedno – galamila je Kristina te je nekoliko puta pljunula prema ocu, nakon čega je otišla u svoju spavaću sobu.  

Takvo je ponašanje kod njezina brata i oca izazvalo osjećaj uznemirenosti, straha te povredu dostojanstva, pa su odmah pozvali policiju koja je Kristinu uhitila i alkotestirala. Dva je dana provela na triježnjenju u policijskom pritvoru.

– Počinila je psihičko nasilje u obitelji prema bratu i ocu, što je kod istih izazvalo osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva – zaključila je sutkinja.

Kristina je kažnjena s 40 dana zatvora, od čega se oduzimaju dva dana provedena u policijskoj ćeliji. Ta je kazna spojena s prethodnom s početka godine, kad je također u pijanom stanju počinila nasilje u obitelji i dobila 40 manje dva dana zatvora.

Sutkinja je Kristinu, dakle, ukupno kaznila sa 76 dana zatvora u koji, doduše, neće ići ako u roku od 12 mjeseci ne počini novo nedjelo. Odredila joj je i obvezno liječenje od alkoholne ovisnosti u nadležnoj ustanovi. Mora platiti 65 eura sudskih troškova.

Presuda je pravomoćna jer su se i Kristina i policija odrekle prava na žalbu. Mjera zabrane približavanja bratu i ocu nije izrečena. Kristina je, inače, zaposlena u državnoj tvrtki i nije udana, a osim ta dva slučaja nije osuđivana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba