Više od 250 biciklista kreće na 100 kilometarsku utrku - pridružite se bodrenju

STUBIČKE TOPLICE: 10. rujna očekuje nas “Najveća biciklistička rekreativna utrka u Zagorju“

Objavljeno: 01.09.2023. zagorjeinternational

“Granfondo Roonda” naziv je biciklističke rekreativne utrke koja će se održati 10. rujna u 10.45 sati u Stubičkim Toplicama sa startom u Parku Maksimilijana Vrhovca. U organizaciji tima Turističke zajednice i Općine Stubičke Toplice, ugostit će više od 250 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Australije, Engleske i mnogih drugih država kako iz regije tako i iz Europe.

Bicikliste očekuje utrka od 100 kilometara i više od 1100 metara uspona prekrasnim zagorskim predjelima te prilika da se natječu s najboljima. Kad kažemo ’s najboljima’, onda to i mislimo, jer dolaze Viktor Potočki i njegove kolege iz Ljubljana Gusto Santic tima, Gregor Slikošek s Team Granfondo Slovenija, Janko Benger iz domaćeg kluba BK Stubaki i mnogi drugi biciklisti.

Cilj utrke je promovirati Stubičke Toplice i Krapinsko – zagorsku županiju kao biciklističke destinacije, ali i promocija cikloturizma kao alternativne forme turizma u Zagorju i Hrvatskoj.

– Uz dobro vrijeme i poznato zagorsko gostoprimstvo, očekujemo zanimljivu utrku kao i druženje poslije nje, uz ponudu domaćih tradicijskih kolača Udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice i zabavni program za sve posjetitelje – poručuju organizatori.

Proglašenje najboljih je predviđeno u 14.30 sati u idiličnom Parku Maksimilijana Vrhovca u centru Stubaka.

Projekt “Stubaki outdoor”

Načelnik Općine Stubičke Toplice istaknuo da cjelokupni projekt “Stubaki Outdoor“ na kojem TZO Stubičke Toplice i Općina kontinuirano radi ima cilj Stubičke Toplice pozicionirati kao outdoor destinaciju

– Ideja o ovoj utrci se rodila još za vrijeme korone. Pošto Općina daje uvijek podršku Turističkoj zajednici u svakom obliku odlučili smo se još 2022. godine prijaviti na natječaj HTZ-a gdje smo dobili značajnu potporu za ostvarenje ove utrke, te smo već tada krenuli u pripreme – rekao je načelnik Josip Beljak.

– Cjelokupni Projekt “Stubaki Outdoor“ na kojem TZO Stubičke Toplice i Općina kontinuirano radi ima cilj Stubičke Toplice pozicionirati kao outdoor destinaciju za što imamo velike mogućnosti zbog blizine PP Medvednica (trčanje, planinarenje, bicikliranje, šetanje), bazenskih kompleksa i rehabilitacijskih usluga. Zbog kvalitetne prometne povezanosti, Stubičke Toplice mogu postati početna točka svakog outdoor turista – osvrnuo se Beljak.

Sigurnost

Veliki naglasak stavljen je na sigurnost u prometu. Utrka će biti regulirana od strane policije, vatrogasaca i organizacijskih službenika te se vozače moli za razumijevanje.

– Cestovna rekreativna utrka “Roonda” je veliki događaj za našu općinu i pozivamo sve žitelje općine kao i ostalih mjesta s trase utrke da izađu na cestu i dožive biciklistički adrenalin. Također, pozivam na oprez u prometu, jer će utrka biti regulirana od strane policije, vatrogasaca i organizacijskih službenika te vas molimo za razumijevanje jer nam je sigurnost sudionika i gledatelja najvažnija – istaknuo je načelnik Beljak.

Pozivaju se svi ljubitelji biciklizma da se pridruže sudjelovanju u utrci. Prijavu možete napraviti OVDJE

S obzirom na to da biciklistima puno znači podrška gledatelja, pozivamo vas da izađete na zrak i pridruže se bodrenju natjecatelja. Dođite 10. rujna u Park Maksimilijana Vrhovca na sam start “Roonda” utrke u 10.45 sati.

– Veselimo se svakoj okrenutoj pedali i vidimo se u Stubakima – dodaju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba