U posjetu KZŽ obići će i kuću stradalu zbog obilnih oborina te održati sastanak s krapinskim gradonačelnikom na temu sanacije klizišta

LAZ BISTRIČKI: Na otvorenje 1,49 milijuna eura vrijedne osnovne škole dolazi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić

Objavljeno: 01.09.2023. zagorjeinternational

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić boravit će u službenom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji u ponedjeljak.

Tad će održati sastanak s krapinskim gradonačelnikom Zoranom Gregurevićem i suradnicima na temu sanacije klizišta nakon toga će obići jednu od kuća koje su stradale od klizišta, a koja su nastala početkom ljetnih mjeseci nakon obilnih oborina i poplava. 

Potpredsjednik Bačić će zatim prisustvovati otvorenju nove područne škole u Lazu Bistričkom. Naime, stara zgrada škole bila je oštećena u zagrebačkom potresu. Obnova od potresa je završila te će djeca novu školsku godinu započeti u novoj školi. Vrijednost investicije je 1,49 milijuna eura, od čega je iz Fonda solidarnosti financirano 1,12 milijuna eura dok je Krapinsko – zagorska županija osigurala 371.000 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba