Policija jučer zabilježila tri prometne na našim cestama

Pošteno pijan 66-godišnjak u Jertovcu prešao u suprotni smjer i udario u auto 35-godišnjaka

Objavljeno: 01.09.2023. zagorjeinternational

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske u četvrtak su oko 15 sati, tijekom nadzora prometa u Druškovcu Humskom, zatekli je 39-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije. Temeljem Prekršajnog zakona 39-godišnjak je uhićen te uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Također, na prometnicama koje sigurnosno pokriva naša policijska uprava, tijekom protekla 24 sata evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. 

– Izdvajamo nesreću do koje je došlo u Jertovcu oko 22.30 sati, gdje je 66-godišnji vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,95 promila izazvao prometnu nesreću na način da je vozilom prešao na suprotnu kolničku traku te udario u vozilo kojim je upravljao 35-godišnji vozač. 66-godišnjaku je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola – izvijestili su iz policije te dodali:

– Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. Upozoravamo sve vozače da prije ili tijekom vožnje ne konzumiraju alkoholna pića. Naposljetku, zbog očekivanog povećanja prometa na cestama tijekom vikenda, pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te međusobno tolerantno ponašanje i strpljenje – savjetuju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba