Učilo se o evoluciji, razvoju života na Zemlji i krapinskom pračovjeku, ali na kreativan način

MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA: 3. ROK na Hušnjakovu završio na Medvednici

Objavljeno: 30.08.2023. zagorjeinternational

Muzej krapinskih neandertalaca organizirao je prošlog tjedna ‘ROK na Hušnjakovu’, edukativan program koji okuplja male i velike zaljubljenike u prapovijest.  

Tridesetak sudionika programa, odnosno petnaestak djece u pratnji svoj majki, očeva ili baka i djedova, učilo je o evoluciji, razvoju života na Zemlji i krapinskom pračovjeku kroz kreativno izražavanje, istraživanje, druženje i igru.  

Uz obilazak stalnog postava i Nalazišta Hušnjakova, sudionici su sudjelovali u različitim likovnim radionicama, izrađivali su geološke stupove, oslikavali kamenčiće, iskopavali fosile i modelirali u glini, proučavali minerale i ispitivali njihova svojstva te su poput pravih znanstvenika na izdancima uz jezero Dolac tragali za fosilima i pronalazili brojne tragove fosilnih školjaka.  

Petodnevno druženje završilo je izletom na Medvednicu, posjetom jedne od najdužih špilja u Hrvatskoj – špilje Veternice.  

Autorica i voditeljica programa ‘ROK na Hušnjakovu’ koji se ove godine održao po treći put je Lorka Lončar Uvodić, a u realizaciji radionica sudjelovali su i muzejski djelatnici Eduard Vasiljević, Nikolina Ileković i Stipe Komić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba