KONJŠČINA: Vatrogasne igre okupile osam ekipa željnih zabava i druženja

DVD-a Budinščina, Kebel i Gornja Konjščina pokazali zavidne vještine u graničaru, alki na tačkama i skakanju u vrećama

Objavljeno: 29.08.2023. zagorjeinternational

U organizaciji DVD-a Gornja Konjščina u nedjelju su održane tradicionalne vatrogasne igre namijenjene za djecu i odrasle u dobi od sedam do 77 godina. Iako natjecateljskog duha, igre su prije svega predviđene za zabavu i druženje mladim i starijim vatrogascima.  

Predsjednik DVD Gornja Konjščina Stjepan Kereša istaknuo je kako se natjecalo osam ekipa. Iz općine Konjščina DVD Jertovec, DVD Galovec Krapina Selo i DVD Gornja Konjščina, dok DVD Konjščina kao matično društvo nije sudjelovao na igrama. Od ostalih društava sudjelovali su DVD Budinščina i DVD Kebel iz Bedekovčine s tri ekipe koje su se natjecale u igri graničara, skakanju u vrećama i igri sa zvoncem.

– Prvo mjesto osvojio je DVD Budinšćina, drugo mjesto pripalo je trećoj ekipi DVD-a Kebel i treće mjesto DVD-u Gornja Konjščina. U kategoriji djece od 10 do 12 godina pobijedio je DVD Jertovec, drugi je bio DVD Galovec Krapina Selo i DVD Kebel, ekipa dva. Tu moram napomenuti da je Kebel imao i ekipu jedan, a to su bila djeca do 10 godina  – rekao je predsjednik DVD-a dodavši kako su svi bili zadovoljni i da su u igrama bili borbeni.

Igre je otvorila načelnica Konjščine Anita Krok koja je istaknula kako Općina podržava ovakve aktivnosti.

– Igralo se graničara, skakalo u vrećama i slično. Bio je to stvarno jedan lijep dan na kojem su se svi lijepo zabavili i podružili. Drago mi je da je DVD Gornja Konjščina organizirao te igre jer je to bila prilika da se vatrogasci podruže i izmjene iskustva. Na kraju se među njima uspostavlja i neka daljnja suradnja – naglasila je načelnica Krok te dodala kako su igre bile jako dobro posjećene i zasigurno su jedno lijepo iskustvo za sve natjecatelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba