VARAŽDIN: Održana konstituirajuća sjednica Ženske inicijative HNS-a

“Vrijeme je da ženama damo snažan glas i da se zajedno borimo protiv nasilja u svim oblicima”

Objavljeno: 21.08.2023. zagorjeinternational

Konstituirajuća sjednica Ženske inicijative Hrvatske narodne stranke održana je protekle subote u Varaždinu. Predstavljajući program Ženske inicijative, predsjednica ŽI HNS-a Andreja Parlaj istaknula je da će ista biti vođena djelima, a ne samo riječima, te kako će kreirati programe i projekte za bolju budućnost za sve. Politički prijedlozi i mišljenja bit će, kao i do sada, temeljeni na znanju, na stručnosti i strastvenoj želji članica za promjenom stvarnosti na bolje.  

– Naša inicijativa će razvijati konkretne političke prijedloge i prijedloge izmjena zakona koji će se boriti za ravnopravnost spolova, za podršku obiteljima u svim fazama života te za stvaranje sigurnog i inkluzivnog društva za svako dijete – istaknula je Parlaj pa naglasila fokus programa: 

– Ženska inicijativa nije samo naziv, već je naša akcija, naša strast i naša predanost. Temelji se na liberalnim principima modernog društva – principima slobode, jednakosti i prava svakog pojedinca. Danas, dok se suočavamo s izazovima 21. stoljeća, znamo da je vrijeme da ženama damo snažan glas, da unaprijedimo obiteljske vrijednosti, da osiguramo bolje uvjete socijalno ugroženih skupina, da osiguramo blagostanje djece i da se zajedno borimo protiv nasilja u svim oblicima. Naša Ženska inicijativa je glas žena, obitelji, djece – glas svih onih koji teže pravednijem i boljem društvu. Kroz našu političku aktivnost, kroz suradnju i predanost, gradit ćemo društvo koje slavi raznolikost, poštuje prava svih i bori se za jednakost i pravdu – rezimirala je predsjednica Ženske inicijative.  

Zadovoljan konstituirajućom sjednicom bio je i prvi čovjek HNS-a, v.d. predsjednika Mirko Korotaj, ističući kako HNS potvrđuje svoju snagu kroz programe, inicijative i aktivnosti Ženske inicijative.

– Želim istaknuti važnost koju pridajemo jednakosti spolova, slobodi izražavanja i pravima svake osobe. Ženska inicijativa HNS-a nosi snagu vizionarstva i promišljenosti, te ste inspiracija svima nama u stranci, a naša stranka dobiva na bogatstvu i dubini zahvaljujući vašem aktivnom sudjelovanju. Vaša energija i predanost osigurat će da našoj stranki daljnji rast i razvoj. Kroz vaše djelovanje, obogaćeni smo različitim perspektivama i idejama koje će nas usmjeriti prema naprijed, prema društvu koje poštuje i podržava sve svoje građane. Hvala vam što ste ovdje i što ste predani ostvarenju naših zajedničkih ciljeva – poručio je v.d. predsjednika HNS-a Korotaj.

Članice ŽI HNS pozdravio je i predsjednik Županijske organizacije HNS Varaždinske županije, Krunoslav Lukačić, koji je istaknuo kako predanost i energija inspiriraju sve u stranci da se još snažnije bore za zajedničke ciljeve.

– Kroz vaš trud i aktivnosti, postajemo svjedoci pozitivnih promjena koje se događaju u našem okruženju. Vaša sposobnost da podižete svijest o važnim pitanjima i da artikulirate potrebe žena i svih građana zaslužuje naše najdublje poštovanje. Hvala vam na svemu što radite i radujem se budućim uspjesima i suradnji s vama – poručio je Lukačić.

Predsjednik podružnice HNS-a Grada Varaždina, Igor Klopotan, kao domaćin konstituirajuće sjednice, pozdravio je sve prisutne i istaknuo kako Ženska inicijativa predstavlja snagu promjene, glas za ravnopravnost i temelj za buduće uspjehe.

Nakon održane sjednice, članice Predsjedništva Ženske inicijative HNS-a sa v.d. predsjednika, Mirkom Korotajem, i ostalim prisutnima posjetile su Špancirfest. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba