MRTVA-HLADNA: Ni u kojem dijelu pisma ne spominje užas koji je njezin sin napravio

Majka dječaka ubojice, Koste K., poslala pismo institucijama s molbom da njezin sin nastavi školovanje

Objavljeno: 21.08.2023. zagorjeinternational

Majka Koste K., dječaka koji je u svibnju počinio masakr u beogradskoj osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ ubivši devetero učenika i zaštitara škole, poslala je pismo institucijama s molbom da njezin sin nastavi školovanje, prenosi Jutarnji

U pismu uopće ne spominje tragedija koju je njezin sin prouzročio, već navodi tek da je situacija u kojoj se njezina obitelj našla ‘složena‘. Pismo je napisano vrlo šturo i bez emocija, a majka u njemu navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njezine djece otvoreno, piše Blic.  

Mlađa kćer, koja je pohađala istu školu kao Kosta K., sada ne može nastaviti školovanje na istom mjestu, dok se on nalazi u Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu.

Blic piše i da dječak neće biti pušten na slobodu, a njegovo će daljnje školovanje biti u skladu s propisima. Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu, on će pohađati individualnu nastavu online, po uvjetima za hospitaliziranu djecu. Detalji o modelu školovanja za Kostu K. trebali bi biti poznati do kraja tjedna, no za sada se zna da mu neće biti omogućen niti jedan drugi sadržaj preko kompjutera, osim praćenja online nastave. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba