Među osam tisuća deportiranih najviše ih je gruzijske, a zatim sjevernomakedonske nacionalnosti

NJEMAČKA: Broj deportacija porastao za više od četvrtine u odnosu na prošlu godinu

Objavljeno: 20.08.2023. zagorjeinternational

Njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je o 7861 deportiranih osoba, što je gotovo 27 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, objavila je Njemačka tiskovna agencija (dpa).

Pozivajući se na subotnju objavu u “Neue Osnabrücker Zeitungu”, dpa navodi kako su od navedenog broja deportiranih, njih 1664 žene, a 1375 su maloljetnici, prenosi Fenix magazin.

Najviše su deportirani ljudi gruzijske nacionalnosti (705), zatim Sjevernomakedonci (665), Afganistanci (659) i Turci (525).

Osobe čiji je zahtjev za azil odbijen ili čija je viza ili boravišna dozvola istekla moraju napustiti Njemačku. Ako to ne učine, a nema prepreka poput bolesti ili drugih razloga za toleranciju, imigracijske vlasti ih moraju deportirati. Međutim, to uvijek iznova ne uspijeva. Prema informacijama, u prvoj polovici godine moralo je biti otkazano 520 pokušaja deportacije. Najčešći razlozi bili su otpor pogođenih, odbijanje pilota ili zrakoplovne tvrtke i odbijanje savezne policije da preuzme osobe koje treba deportirati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba