Uz virtuoza Krešu Oremuša i glazbu koju je volio, odana počast Siniši Jermol

LJETO U MARIJI BISTRICI: Održan prvi ‘sINa MEMORIAM’ za legendarnog Bistričana

Objavljeno: 20.08.2023. zagorjeinternational

Velika manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ”Ljeto u Mariji Bistrici”  imala je i jučer svoj nastavak.  

Mnogi Bistričanci, ali i brojni prijatelji diljem Zagorja i šire, zasigurno se još uvijek sjećaju šoka i nevjerice na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza 2022. godine, kada je uz veliku tugu odjeknula vijest da je iznenada preminuo Siniša Jermol, omiljeni Bistričanec, koji je u svom Bistrou ‘Vikend’ godinama bio puno više od ugostitelja. Veliki ljubitelj i poznavatelj glazbe često je u svom prostoru organizirao glazbene događaje, od prvog Disco kluba u Mariji Bistrici, preko nekada jako omiljenih Uskršnjih partyja do velikog broja rock koncerta.  

Dva banda koja su i posljednja svirala u Sininom ‘Vikendu’ su Giberry Sons i Small House Brown. Upravo ova dva banda upriličila su i sjajnu svirku za Sinu organiziravši u Hudekovoj bašči u Mariji Bistrici prvi ”sINa MEMORIAM”, svirku u, kako su napisali u najavi, čast velikom bistričkom prijatelju rokenrola, bluesa i dobre glazbe.  

Uz virtuoza na usnoj harmonici Krešu Oremuša, brojna je publika uživala u svirci Sini u čast, a kroz sjetu u pokojem oko bliskih prijatelja mogla se primijetiti i pokoja suza. Sine se u Mariji Bistrici, ali i šire mnogi sjećaju, a ovakvi će koncerti, kada postanu tradicija, pomoći da to sjećanje nikada ne prestane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba