U Cerju Jesenjskom podignut klopotec udruge “Sveti Martin”. Ovoj preko 20 godina staroj tradiciji danas je nazočila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Dosadašnji kum Zoran Gregurović predao lentu novoj kumi Katarini Posilović 

Objavljeno: 19.08.2023. VH

Udruga vinogradara, podrumara i prijatelja dobrog vina “Sveti Martin” Jesenje je danas u Cerju Jesenjskom po 21. puta podigla svoj klopotec. Ovoj sada već višedesetljetnoj tradiciji nazočila je danas i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Kum klopocu je prošle godine bio krapinski gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Gregurović koji je rekao da mu je to bila velika čast.

– Ova manifestacija je postala tradicionalna i vidimo da iz godine u godinu postaje sve bolja i poznatija. Posebno mi je drago što sam danas letnu predao gospođi Katarini Posilović i ja vjerujem da će ona biti dostojna zamjena što se kumstva tiče – rekao je Gregurović i poželio svim vinarima i vinogradarima dobru berbu.

Nova kuma klopocu je sada direktorica poduzeća ‘Krakom’ Katarina Posilović koja je odmah prihvatila kumstvo na poziv Udruge “Sveti Martin”, a kako je rekla, imati tu titulu posebna je čast. I ona se pridružila lijepim željama za vinogradare da ovogodišnje berbe budu bogate.

Ministrica Vučković je posebno nahvalila hrvatske vinare.

– Vinari i vinogradari vode računa o tradiciji, preuzimaju nove vještine, ulažu velika sredstva i napore u izgradnje svojih vinarija, ali i u restrukturiranje svojih vinograda, a u tim su naporima podržani od strane Vlade i Ministarstva poljoprivrede – poručila je ministrica Vučković i pridružila se željama o dobroj i rodnoj godini.

Predsjednik Udruge domaćina “Sveti Martin” Ivan Maligec je rekao kako je ovo postala lijepa tradicija koja je sada već stara skoro koliko i sama udruga “Sveti Martin” koja će ove godine u listopadu proslaviti 25 godina postojanja i time je jedna od najstarijih.

– Na žalost, i inače nismo baš imali sreće na sam dan postavljanja klopoca što se vjetra tiče, no ja ne sumnjam da će se on već sutra vrtjeti i štititi naše vinograde od ptica. Što se proslave godišnjice tiče, u planu imamo jednu malo veću manifestaciju povodom toga, a koja će se održati 14. listopada – poručio je Maligec na kraju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba