PRAVAC SVETI KRIŽ ZAČRETJE: Svečano otvoren 55. 'Prvi glas Zagorja'

Kroz tjedan organizirano 60-ak raznovrsnih događanja, a vi još večeras stignete na koncert Matije Cveka & Funkensteinsa

Objavljeno: 19.08.2023. Vanja Hozmec

U Svetom Križu Začretju večeras je na Trgu hrvatske kraljice Jelene, nakon koncerta Puhačkog orkestra ‘Ivo Tijardović’ iz Ciglenice Zagorske, svečano otvoren 55. Prvi glas Zagorja, jedna od najpopularnijih manifestacija koju svi željno iščekuju cijele godine, a odvija se upravo koncem ljeta. 

‘Tjedan kulture, zabave i športa’ u Začretje svake godine izmami ogroman broj gostiju, a sve to zahvaljujući bogatom programu tijekom svih sedam dana koliko traje manifestacija. Konkretno, ove godine program starta danas, a traje do iduće subote, 26. kolovoza.  

Prethodno večerašnjem otvorenju, u jutarnjim satima odigran je tradicionalni teniski turnir parova ‘Gorica 2023’, a u 19 sati je otvorena izložba ‘Lupinizam’ popularnog hrvatskog fotografa Stephana Lupina koju je otvorio župan Željko Kolar. 

Za svačije uho i nepce

Načelnik Začretja Marko Kos rekao je kako se ovom festivalu iz godine u godinu svi jednako raduju i željno ga iščekuju.

– Pripremili smo razno razne sadržaje kojima smo pokušali za svako nepce pronaći dobru kapljicu vina i finu hranu, i za svako uho naći dobru glazbu, a to sve jamčimo kroz 60-ak događanja koliko će ih biti u narednom tjednu. I sve to sa srcem i dušom. Da nije bilo srca i duše, ne bi se uspjeli održati već 55 godina – poručio je načelnik Kos i pozvao sve da narednih dana svrate u Sveti Križ Začretje. 

Župan Kolar posebno je naglasio da je 55 godina tradicije jako teško održati te da je za to potrebno puno volje i znanja.

– Začretje je poznato po tome što ima jake ljude, udruge i sjajne organizacijske sposobnosti te da su spremni organizirati jednu ovakvu manifestaciju. Na pozornici ‘Prvog glasa Zagorja’ pjevala su brojna renomirana imena domaće glazbene scene, a imati priliku pjevati na ovoj pozornici velika je privilegija – kazao je Kolar.

Dodao je i da je ‘Tjedan kulture, zabave i športa’ izuzetno bitan i za promociju Krapinsko – zagorske županije, a istaknuo je i da su trenutno gotovo svi smještajni kapaciteti popunjeni. 

Svi u Začretje 

– Imao sam danas ovdje prilike razgovarati s ljudima iz cijele Hrvatske, ali i s Kanađanima i Meksikancima koji su došli ovdje i to je ono što želimo, da ove manifestacije koje organiziraju naše općine i gradovi budu dodatni sadržaj za naše ugostitelje i pružatelje smještaja – rekao je Kolar i također pozvao sve da u narednom tjednu dođu u Začretje. 

Nakon ceremonije otvorenja, u 21.15 sati nastupio je vokalni sastav ‘Kirjales’, a još uvijek se stignete zaputiti u Začretje gdje u 22 sata nastupa Matija Cvek & Funkensteins. Također,  nemojte zaboraviti već sutra svratiti u Začretje gdje će popularni chef Tomislav Špiček od 12 sati na obiteljskom danu pod nazivom ‘Purica i mlinci’ pripremati ovu tradicionalnu zagorsku deliciju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba