PREGRADA: Međunarodni dan mladih uz likovnu radionicu “Summer and paint”

Tridesetak mladih izrazilo kreativnost slikanjem, pa na pub kvizu odmjerili snage u znanju

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

U subotu 12. kolovoza Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije organizirao je likovnu radionicu Summer and paint u Pregradi. Motiv je bio slon, a sudjelovalo je oko 30-ak mladih. Voditeljica je bila Maja Vukina Bogović, ujedno i članica Županijske skupštine, a sudjelovao je i Hrvoje Novak, također član Županijske skupštine. Nakon radionice slikanja, prigodno, Zagorska kreativna udruga mladih u Pregradi je održala i pub kviz na kojem je sudjelovalo deset ekipa.

Sve je to bilo povodom Međunarodnog dana mladih, koji se diljem Hrvatske i svijeta održava svake godine 12. kolovoza. Prijedlog o ovom danu usvojili su Ujedinjeni narodi 1999. godine. Za ovaj dan, gradovi diljem Hrvatske su mladima dali besplatne ulaze u muzeje, toplice, bazene ili pak besplatno učlanjenje u knjižnice. – prenosi Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije.

Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije kontinuirano prati potrebe mladih na području županije. U izradi je Strategija za mlade na području naše županije, koja će uskoro biti u javnom savjetovanju, te će svi mladi moći dati svoje komentare. Ključan dokument za mlade je ona, i sve mlade pozivamo da se uključe. Uvijek nam se mogu obratiti za sva pitanja.

Isto tako, u tijeku je provođenje participativnog proračuna za mlade u kojima upravo mladi mogu prijavljivati svoje projekte, a oni najbolji na temelju javnog glasanja i glasanja ocjenjivača dobivaju novčanu potporu. Ovogodišnji odabrani projekti bit će proglašeni uskoro.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba