Za deveto izdanje Brač Film Festivala gosti iznenađenja bili su deveterostruki vlasnici zlatnih kipića

Oskarovci Sir Christopher Hampton i Graham Broadbent održali Masterclass mladim filmašima

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

Ljetno kino u Supetru na Braču ugostilo je od 9. do 12. kolovoza već dobro znanu i predivnu filmsku priču koja se odvila devetu godinu zaredom, ali i posebne goste iz filmske industrije. Na ovogodišnjem Brač Film Festivalu, kroz četiri dana, je na velikom platnu na otvorenom prikazan raznovrstan filmski program gdje su gledatelji uživali u dugometražnim i kratkometražnim projekcijama, ali i dječjem programu.  

No, ove godine posebno iznenađenje je bio posjet oskarovaca, točnije njih dvojice. Naime, posjetitelji su imali priliku upoznati ih i saznati iz prve ruke korisne savjete kako uspjeti u filmskoj industriji. Sir Christopher Hampton i Graham Broadbent, čiji filmovi zajedno broje preko 40 nominacija za najprestižniju filmsku nagradu, a zlatni kipić im je ukupno uručen devet puta, održali su jedinstvene Masterclass radionice za mlade zaljubljenike u film.

Slavni gosti nisu skrivali oduševljenje atmosferom i predivnom supetarskom kulisom.

– Veliko je zadovoljstvo vratiti se u šarmantno i gostoljubivo okrilje Brač Film Festivala koji sam prvi put posjetio prije pet godina. To je savršen bijeg od pretrpanog rasporeda. Prilika za susret i razgovor s mlađim filmašima uvijek je dobrodošla – a to učiniti u ovako lijepom i opuštenom ambijentu, pravi je blagoslov – poručio je na bračkom crvenom tepihu C. Hampton.  

‘Stvarno predivno’

Producent Graham Broadbent oduševljeno je otkrio: 

– Ovo je nešto najbolje što sam do sad doživio. Stvarno je predivno, ali i zabavno biti ovdje, gledati filmove, raspravljati o njima, ploviti oko ovog predivnog otoka, ali i dobro jesti. Baš mi je drago što sam tu – rekao je Broadbent.

Dašak Hollywooda u Supetru rezultat je napornog rada direktora festivala, Brune Mustića.

– U protekla smo četiri dana imali priliku vidjeti brojne filmove. Zaista nam je velika čast što je ovo deveto izdanje Brač film festivala obilježilo dolazak dvaju oscarovaca, sir Christopher Hamptona i Graha Broadbenta, koji su održavši masterclassove, nastavili misiju i viziju festivala, a to je povezivanje filmaša i studenata – rekao je Mustić.

Dogodine jubilej

Filmska vrpca Brač Film Festivala zamotana je po deveti put, a na velikom platnu supetarskog Ljetnog kina projicirano je čak 12 filmova, i to u tri kategorije. Posljednje večeri gledali su se kratkometražni film “5/3/0“ Danila Stanimirovića i  “Indigo Kristal“ Luke Mihailovića. Nagrade za najbolji film po odabiru publike osvojili su filmovi “Spas” (najbolji kratkometražni film), “Kraljica plesa” (najbolji dječji film) i “Hotel Pula” (najbolji dugometražni film).  

Festival sljedeće godine slavi respektabilnih 10 godina i tek ostaje vidjeti što će marljiva ekipa Brač Film Festivala pripremiti.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba