Od ranije je poznat policiji zbog huliganstva

NESLUŽBENO: Glavni osumnjičenik za ubojstvo Michaelisa (29) je Grk i navijač Panathinaikosa!

Objavljeno: 10.08.2023. zagorjeinternational

Grčki mediji objavili su da je među navijačima koji su uhićeni zbog huliganskog sukoba u Ateni i ubojica 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa.

Navodno se radi o Grku, navijaču Panathinaikosa, koji je od ranije poznat policiji zbog huliganskih izgreda. Kako piše portal SDA  radi se o čovjeku koji je odslužio zatvorsku kaznu, a posljednjih šest mjeseci bio je na uvjetnoj slobodi. Informacija još nije službeno potvrđena, a policija je osumnjičenom uzela otiske prstiju i genetski materijal, piše Jutarnji list.

Prema agenciji sport24, do sada provedeno vještačenje utvrdilo je da je uzrok smrti 29-godišnjeg Michalisa nekontrolirano krvarenje iz duboke rane na podlaktici. Prema dostupnim informacijama, na ostalim dijelovima tijela 29-godišnjaka nisu pronađene ozljede. Procjene pokazuju da je rana nanesena nožem tipa karabit, dok se mladić pokušavao obraniti.

Grčki portal Protothema pak piše kako je u fokusu grčke policije 13 uhićenih osoba s kriminalnom prošlošću među kojima bi se mogao nalaziti ubojica. Među njima je devetero hrvatskih huligana, jedan Albanac i tri Grka. Kod 22-godišnjeg Albanca pronađen je i preklopni nož.

Što se tiče trojice Grka, mediji pišu da se radi o navijačima Panathinaikosa, s tim da su dvojica uhićena, a treći je u bijegu. No i njegovo ime je u spisu.

U petak pred trojicom grčkih istražitelja počinje saslušanje optuženih u slučaju navijačkih nereda u kojima je u noći s ponedjeljka na utorak ubijen navijač AEK-a 29-godišnji Michalis Katsouris, a agencije javljaju da je za ubojstvo osumnjičen Grk.

Ročište bi, nakon rokova koje su optuženici sinoć dobili kako bi se upoznali sa spisom i pripremili obranu, trebalo započeti u petak u podne, a završetak se očekuje u nedjelju, javlja agencija ANA. Saslušanja bi trebala biti obavljena u grupama od 10-12 ljudi sa svakim istražiteljem.

Jučer je grčko javno tužiteljstvo podnijelo kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj ih se tereti za četiri kaznena djela i sedam prekršaja tijekom krvavog obračuna u Nea Philadelphiji.

Kaznena djela s kojima se okrivljenici suočavaju su ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziva. Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene i u pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba