Nakon četverosatne operacije Ivanka (58) već se kod kuće oporavlja u društvu četvero unučadi

BRAVO: Bivši ministar zdravstva u gospićkoj bolnici uspješno izvadio rekordni, 20 kg teški tumor

Objavljeno: 10.08.2023. zagorjeinternational

Ivanki Murgić (58) su liječnici Opće bolnice Gospić, predvođeni dr. Darkom Milinovićem, specijalistom ginekologije i opstetricije, prošlog utorka, operirali tumor na jajniku. Uspješno su odstranili tumor težak čak 20 kilograma, što je najveći tumor koji su dosad operirali u gospićkoj bolnici.

– Sve je prošlo dobro. Kod takvih operacija rizično je što se može oštetiti ostale organe – mjehur, mokraćnu cijev, crijeva, jer je to sve bilo uz tumor. Ponekad milimetri dijele od oštećenja drugih struktura – pojasnio je dr. Milinović, nekadašnji ministar zdravstva i socijalne skrbi te bivši ličko-senjski župan, piše 24sata.

Dodaje kako su takve operacije s tumorom od oko 20 kilograma uvijek rizične.

– Ali uvjeren sam, što smo i nebrojeno puta dokazali, da smo sposobni i educirani i za operacije ovakve vrste. Nedavno smo prvi u Hrvatskoj, nakon dr. Mataka iz Zadra, operirali najnovijom minimalno invazivnom metodom V-Notes – dodaje Milinović.

Sama operacija trajala je između tri i četiri sata, od anestezije do buđenja, a Ivanki su morali raditi rez preko cijelog trbuha.

– Zahvaljujem se i timu bez kojeg ovo ne bi uspjelo i koji zaslužuje sve pohvale. Riječ je o dr. Mirjani Vrkljan-Radošević, anesteziologu dr. Srećku Marinkoviću, anes. tehničarki Moniki Kovačević, instrumentarki Ani Ratković i instrumentaru Ivici Leniću – spomenuo je i zahvalio svima dr. Milinović.

Ivanka Murgić, koja je jučer stigla kući najmilijima u Perušić, kaže kako su tegobe počele prije nekih tri i pol mjeseca.

– Počeo mi je trbuh rasti. Nisam znala od čega, prvo sam mislila da sam se udebljala, pa da je neki problem s crijevima, a trbuh je bio sve veći i veći. Kad sam se obratila liječniku, utvrdili smo da nisu tegobe na koje sam sumnjala. Tražila sam dubinski ultrazvuk i on je pokazao da je riječ o tumoru koji hitno treba operirati. Sve je obavljeno relativno brzo i sve je, na moju sreću, dobro prošlo – kaže Ivanka, koja sve to vrijeme nije imala nikakvih bolova, no javila se nelagoda jer joj je veliki trbuh počeo smetati.

Ivanka se trenutačno samo želi dobro se odmoriti, kako psihički, tako i fizički. Tijekom oporavka pomoći će joj suprug i dvije kćeri u dobi od 38 i 35 godina, kao i ostala rodbina. Ima i četvero unučadi, koji su je također došli posjetiti nakon povratka iz bolnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba