Koje bi vi još savjete dodali?

KATASTROFA ILI LJUBAV: Ovih osam stvari morate izbjegavati ako želite uspješan prvi spoj

Objavljeno: 07.05.2024. zagorjeinternational

Često postoji velika nervoza prije prvog spoja; na kraju krajeva, želite da vas druga osoba dobro prihvati. Za dobar spoj postoji nekoliko zabrana kojih se morate pridržavati, piše Fenix magazin

Ako se nadate drugom spoju nakon prvog, trebali biste se pobrinuti da ostavite dobar prvi dojam. U ovom kontekstu još uvijek dominira klasična večera. Ali i tamo i u drugim situacijama s izlascima, trebali biste obratiti pozornost na ove zabrane: 

Još kao djecu roditelji su nas upozoravali da podrigivanje i mljackanje usnama nije prihvatljivo. Prema studiji platforme za upoznavanje “ElitePartner”, 64 posto od preko 2000 ispitanih samaca bi “interno označilo ili prekinulo” spoj. Još više – preko 70 posto – kritično je ako je druga osoba nepristojna ili čak snishodljiva prema trećim stranama, poput konobara. 

Odmah nakon nepristojnog ponašanja dolazi stalno gledanje u pametni telefon. Prema studiji “ElitePartner”, gotovo 70 posto smatra ovu lošu naviku “ubojicom spojeva”. 

Očito je da su ispitane žene znatno strože od muškaraca. U nekim slučajevima preko 30 posto više žena odlučilo bi prekinuti spoj nego što bi to bio slučaj s ispitanim muškarcima. Naime, neprestano gledanje u svoj pametni telefon smatra se najozbiljnijim razlogom da muškarci prekinu spoj. Najmanje 62,3 posto smatra da je to zabranjeno. 

Većina žena smatra negativnim ako druga osoba daje rasističke, seksističke ili diskriminirajuće komentare. Točnije, trebalo bi ih biti 84 posto, dok muškarci takvo ponašanje odbijaju tek 56,3 posto. 

Još jedna tema na koju muškarci i žene gledaju vrlo različito. Dok je u mnogim slučajevima čaša vina svakako neophodna, pretjerana konzumacija alkohola je trn u oku, pogotovo ženama. Prema “ElitePartneru”, oko 70 posto bi označilo ili prekinulo takav spoj. Muškarci pak s tim uglavnom nemaju problema i ne smeta im alkohol. 

Velikodušno naručivanje skupe hrane mogla bi biti dobronamjerna namjera. No, prema istraživanju “YouGov”, četvrtina ispitanih smatra da to nije privlačno. Ako želite biti sigurni u odnosu na svog partnera, trebali biste izbjegavati jela kao što je kavijar uz gore navedene špagete. 

Svatko tko samo priča o sebi i hvali se brzo će biti percipiran kao hvalisavac. Prema rezultatima “ElitePartnera”, trećina se zbog toga osjeća neugodno. Bitno je pronaći sretnu sredinu, jer se žaljenje ili čak plakanje za bivšim partnerom još gore prima. Više od polovice ispitanih oboje ih doživljava kao potencijalne “ubojice na spoju”. 

Prebrzo dodirivanje ljudi nije dobrodošlo – a u ekstremnim slučajevima može se shvatiti kao fizičko uznemiravanje. Naime, tu su posebno velike razlike u percepciji muškaraca i žena: samo 13,8 posto muških ispitanika prebrzo dodirivanje doživljava negativnim, u usporedbi s 53,8 posto žena. 

Među spolovima, otprilike trećina bi prekinula spoj ako bi se osjećala fizički uznemiravana. Sličan postotak ispitanih je kritičan ako bi njihov spoj gledao druge muškarce ili žene.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba