Nedugo nakon što je američka vlada objavila izvješće o "neidentificiranim nebeskim fenomenima“

NLO viđen iznad Slovenije? U javnost procurio neobičan razgovor pilota i kontrole leta

Objavljeno: 31.07.2023. zagorjeinternational

U redakciju slovenskog portala 24ur.com stigla je, kako tvrde pomalo neobična snimka razgovora pilota TUI Airwaysa i kontrolora leta, prenosi Večernji list.

Naime, kada je pilot TUI Airwaysa koji je u subotu u 15:45 poletio iz zračne luke East Midlands u Velikoj Britaniji bio iznad Slovenije, pred sobom je ugledao svjetla, stoga je odlučio kontaktirati kontrolu leta kako bi provjerio radili li se možda o vojnom zrakoplovu. 

Kontrolor je obavijestio pilota kako nema dojava o vojnom prometu, pa nije poznato što je pilot točno vidio. Radi se, pišu o zrakoplovu koji je poletio iz Velike Britanije, a na grčki otok Rodos sletio je u 21:12.

Kada je iznad Slovenije pilot kontaktirao kontrolu leta, razgovor je izgledao ovako:

Kontrolor: Recite što želite.

Pilot: Imam pomalo čudno pitanje, ali ima li vojnih zrakoplova koji lete u smjeru kazaljke na satu jedan do dva, na udaljenosti od oko 40 ili 50 milja. 

Kontrolor: 40 milja, pokazivač na jedan?

Pilot: Da. Možda (signal se nakratko prekida).

Kontrolor: Zapravo, nema izvješća o vojnom prometu.

Pilot: U redu. Jarko svjetlo, upravo sada, sja prema nama. Neposredno prije nego što sam vas kontaktirao, svijetlilo je prema nama, zatim je nestalo i počeo treperiti. Zatim je poskočilo na nebu i ponovno počelo neprestano svijetliti.

Time je završen razgovor o nepoznatom letećem objektu. 

Inače, ovaj neobičan razgovor između dogodio se samo mjesec dana nakon što je američka vlada objavila svoje izvješće o “neidentificiranim nebeskim fenomenima”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba