Delegacija Veleposlanstva SAD-a u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji

OD IZNIMNE VAŽNOSTI: Onkološki centar u Zaboku sve je bliže

Objavljeno: 28.07.2023. zagorjeinternational

U petak je u Poslovno – tehnološkom inkubatoru u Krapini održan radni posjet delegacije Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Krapinsko – zagorskoj županiji. Na sastanku se razgovaralo o mogućim budućim suradnjama, a nakon sastanka, gosti su obišli i prostore inkubatora. Dotakli su se i investicije za stvaranje Onkološkog centra u Zaboku zbog Čega je župan Željko Kolar izrazio veliko zadovoljstvo.

– Ono što smo posebno naglasili i što je velika stvar, ne samo za Krapinsko – zagorsku županiju, Opću bolnicu Zabok, nego kompletno zdravstvo Republike Hrvatske, a to je dolazak UPMC-a sa investicijom od 15 milijuna dolara za stvaranje onkološkog centra u Zaboku – naglasio je Kolar te istaknuo koliko je bitno da se pacijenti mogu liječiti na takav način.

– Mogućnost da se naši pacijenti, prije svega liječe po najnovijim, najmodernijim tehnologijama u zdravstvu i da naši liječnici mogu učiti od najvećih stručnjaka, na tom području, na čitavom svijetu je ogroman iskorak i šansa za naše cjelokupno zdravstvo – rekao je župan te je istaknuo kako je pomoć Ambasade u promociji zagorskog turizma još jedan segment gdje bi se mogla ostvariti nova suradnja.

Zadovoljstvo suradnjom izrazio je i Mark Fleming, otpravnik poslova u veleposlanstvu SAD-a u RH.

– Razgovarali smo o ekonomskom potencijalu, zbilja jednom izrazitom i razvojnom sustavu koji postoji i nečemu što će se samo još jače razvijati. Jako sam zadovoljan i na suradnji koja se događa s Pitsburškim medicinskim centrom, to je izrazito dobro i za ljude i za edukaciju liječnika, kao i za županiju –  rekao je Fleming te istaknuo kako je iduće mjesto koje posjećuju Muzej neandertalaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba