Inače, Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba ustanovio je prošle godine papa Franjo

Varaždinski umirovljenici obilježili svoj dan šetnjom od Pake do Čanjeva

Objavljeno: 23.07.2023. zagorjeinternational

Slavi se Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba, kojega je papa Franjo ustanovio lani 31. Siječnja. Najavio je tada da će se ovaj dan obilježavati svake godine, četvrte nedjelje u srpnju, koja se najviše približava blagdanu svetih Joakima i Ane, Isusovih djeda i bake.

Više od 70 umirovljenika tim je povodom sudjelovalo u šetnji od Pake do utvrde Čanjevo. Šetnji se pridružio i župan Anđelko Stričak te čestitao svim djedovima i bakama njihov dan.

– Svako razdoblje života nosi svoje čari i radosti, pa tako i biti baka ili djed. Vjerujem da se svi rado prisjećamo svojih baka i djedova te njihovih životnih priča i poruka. Zahvaljujem se Jadranki Bahlen, županijskoj vijećnici ujedno i predsjednici Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije na inicijativi i organizaciji današnje šetnje. Hvala i svima koji su danas s nama pješačili od Pake do Čanjeva te vam od srca čestitam Dan baka i djedova – rekao je župan.  

Šetnju umirovljenika predvodila je predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

– Trudimo se naše umirovljenike držati aktivnima stoga tijekom cijele godine održavamo niz aktivnosti i druženja. Današnji dan, posvećen svim djedovima i bakama daje jednu posebnu draž i priznanje za veliku ulogu koju imamo u životima naših najmlađih te smo ga iz tog razloga odlučili proslaviti na ovaj način gdje uz šetnju i druženje svaka baka i svaki djed ima priliku s ostalima razmijeniti iskustva ili se jednostavno pohvaliti svojim unucima – rekla je Bahlen.

Po dolasku na utvrdu Čanjevo umirovljenike je dočekao i načelnik Visokog Dragutin Mateković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba