Osnovana Udruga "Društvo Naša Djeca Đurmanec" koja pruža podršku roditeljima i djeci u razvoju, odgoju i ostvarivanju prava

BELOŠEVIĆ: Ponosan sam i zadovoljan što doprinosimo sretnom i kreativnom odrastanju djece

Objavljeno: 22.07.2023. zagorjeinternational

Udruga “Društvo Naša Djeca Đurmanec”, koja djeluje na području općine Đurmanec, posvećena je osmišljavanju i organiziranju slobodnog vremena djece predškolske i školske dobi. Njezini ciljevi obuhvaćaju ne samo organizaciju raznih dječjih aktivnosti, već i pružanje podrške roditeljima i djeci u njihovom razvoju, odgoju i ostvarivanju prava.

Predsjednica novoosnovanog DND-a Đurmanec, Marina Belošević, odnedavno vodi udrugu s predanim ciljem pružanja podrške djeci i njihovim obiteljima u zajednici. Kroz brojne aktivnosti i inicijative, udruga nastoji stvarati poticajno i kreativno okruženje za djecu te promicati njihov zdrav i sretan razvoj. 

– Naime, u svrhu pokretanja DND-a u općini Đurmanec održale su se razne aktivnosti ispred Osnovne škole Đurmanec. Djeca su uživala u aktivnostima koje su za njih pripremile vrijedne volonterke, a sve kako bi privukle članove i pokrenule osnivanje Društva “Naša djeca” općine Đurmanec, te omogućile djeci kvalitetno druženje i zabavu uz razne aktivnosti. Djeca su uživala u raznim likovnim aktivnostima, izradi mozaika, street art – u, kao i sportskim natjecateljskim aktivnostima – pojasnila je predsjednica DND-a. 

Na osnivačkoj skupštini koja je održana prije desetak dana uz izbor vodstva udruge istaknuti su ciljevi udruge svi usmjereni prema unapređenju kvalitete života djece u općini Đurmanec. Pripremljen je i godišnji plan aktivnosti za djecu koji uključuje raznovrsne događaje. U Udruzi planiraju prikupljanje donacijskih sredstava za realizaciju projekata, organiziranje humanitarnih akcija te sudjelovanje u manifestacijama unutar općine Đurmanec. Također, u planu je i suradnja sa školom kako bi se i malo starija djeca uključila u aktivnosti.  

Dječji tjedan ćemo obilježiti prvi tjedan u listopadu s raznim aktivnostima. Jedan od najavljenih događaja je i festival “Koruze” u suradnji s lokalnim udrugama, koji će sadržavati radionice za djecu inspirirane temom kukuruza, a na kojem će djeca imati priliku sudjelovati na aktivnostima – od pečenja i kuhanja kukuruza i kokica do izrade anđela od kukuruzovine – najavila je predsjednica Belošević te je istaknula kako se i u Božićni period planira obilježiti brojim radionicama za djecu.

Ovaj hvalevrijedan projekt okuplja više od 20 volontera, a broj podržavatelja Udruge raste svakodnevno. Zadovoljan što je na prostoru općine formiran DND je i načelnik Damir Belošević.

– Ponosan sam i zadovoljan što doprinosimo sretnom i kreativnom odrastanju djece. Ovakve aktivnosti za djecu su usmjerene prema stvaranju poticajnog okruženja i omogućavanju kvalitetnog slobodnog vremena na otvorenom. Vjerujem da boravak na svježem zraku i sudjelovanje u raznovrsnim dječjim aktivnostima igraju ključnu ulogu u razvoju zdrave i sretne djece – rekao je načelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba