Kreativan način za poticanje individualnosti i talenta te razvijanje samopouzdanja

U Pregradi održana radionica “Igrom otkrivam kazalište” 

Objavljeno: 21.07.2023. zagorjeinternational

Kazališna radionica “Igrom otkrivam kazalište” održana je u četvrtak u Pregradi, a ostvarena je u suradnji udruge Kultokaj i Gradske knjižnice Pregrada. Cilj ove radionice nije bio stvaranje glumca, već poticanje individualnosti i talenta te razvijanje samopouzdanja i vlastitih kreativnih ideja. Radionice poput ove odlične su u smanjivanju straha od javnog nastupa, pružaju mogućnost otvaranja i komunikacije, razvijaju inteligenciju, pamćenje i govorne sposobnosti, a pomažu i u opuštanju te upoznavanju drugih ljudi.

– Nisam znala što točno mogu očekivati od radionice, ali na kraju su dojmovi bili veoma pozitivni. Zanimljivo je bilo izaći iz svoje zone komfora i improvizirati s ostatkom ekipe – rekla je jedna od polaznica radionice. 

Polaznici su se kroz radionicu upoznali s igrama improvizacije, igrama koje zahtijevaju maštu i onim igrama kod kojih se jednostavno moraš prepustiti drugima i vjerovati. Radionicu je vodila Sara Kolar, voditeljica Humskog amaterskog kazališta, koje je ove godine predstavljalo Krapinsko-zagorsku županiju na 63. ‘Festivalu hrvatskih kazališnih amatera’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba